default-image

Α.Μητρόπουλος: ‘’Συνταξιοκτόνος’’ ο νέος προϋπολογισμός

Κρήτη
Α.Μητρόπουλος: ‘’Συνταξιοκτόνος’’ ο νέος προϋπολογισμός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το όνειδος του προϋπολογισμού αποτελούν οι εισφορές υπέρ υγείας ύψους 5 δις από συνταξιούχους-ασφαλισμένους προς τον ΕΟΠΥΥ με το κράτος να μετέχει μόνο κατά 100 εκατομμύρια αποκαλύπτει σήμερα ο επικεφαλής της  ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.

 Μιλώντας στο Ράδιο 98,4 και στο Γιώργο Σαχίνη επισημαίνει ότι με το γ' Μνημόνιο (ν. 4336/2015, παρ. 2.5, σελ. 1020) που ψήφισαν και τα πέντε κόμματα του μνημονιακού τόξου, επικυρώθηκε ισόβιο χαράτσι 6% για όλους τους συνταξιούχους και για όλα τα είδη των συνταξιοδοτικών παροχών (κύριες, επικουρικές κ.ά.).

Προσθέτει ότι με την έκδοση της υπ'αριθ. 31 εγκυκλίου του ΙΚΑ (Α/30/472/9/16-9-2016) που εξειδίκευσε το άρθρο 44 του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016, ολοκληρώθηκε πέρυσι η μεγαλύτερη οριζόντια και καθολική μείωση συντάξεων από όλες όσες έχουν γίνει καθ' όλη τη μνημονιακή περίοδο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι δανειστές με το ισόβιο χαράτσι υπέρ υγείας που επέβαλαν σε εκατομμύρια συνταξιούχων και ασφαλισμένων, ουσιαστικά φόρτωσαν το συνολικό κόστος της περίθαλψης στους ίδιους, αναφέρει και καλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έστω την τελευταία στιγμή, να παγώσει άμεσα την ακραία αυτή συνταξιοκτόνα ρύθμιση και τους βουλευτές να μην ψηφίσουν αυτόν τον εθνοκτόνο προϋπολογισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News