default-image

Ένα γράμμα σε ένα παιδί με αναπηρία από την πρώτη μέρα της ζωής του!

Αθλητισμός
Ένα γράμμα σε ένα παιδί με αναπηρία από την πρώτη μέρα της ζωής του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεμάτο συγκίνηση και μεγάλες αλήθειες ζωής, το γράμμα που ανάρτησε στο Facebook, με τη φωτογραφία του νικητή Νικήτα, ο γνωστός παράγοντας του Εργοτέλη Παύλος Ροδίτης.

Εμφανώς το απευθύνει στον εγγονό του και αγαπημένο παιδί της Εθνικής ομάδας του 2004 και δη του Γιώργου Καραγκούνη, που αυτό το διάστημα δείχνει απίστευτη δύναμη αποκατάστασης μοιράζοντας ελπίδες σε όλους μας.

Δεν χωράνε άλλα σχόλια, απλά το μοιραζόμαστε μαζί, παραθέτοντας ολόκληρο το κείμενο του παππού Παύλου. Υποκλινόμαστε:

Ένα γράμμα σε ένα παιδί με αναπηρία από την πρώτη μέρα της ζωής του!

"Αγαπητό μου εγγόνι.

Σήμερα γεννήθηκε ένας μαχητής. Εσύ. Το πιο γλυκό, μικρό, η πολυτιμότερη ψυχούλα. Είσαι δυνατός, γενναίος γεμάτος κουράγιο. Θα ήθελα να σε καλωσορίσω στον κόσμο και να σου πω τι σε περιμένει σε αυτό το ταξίδι. Ίσως είναι μπερδεμένα όλα για σένα τώρα. Μηχανήματα δείχνουν την πρόοδο σου, τα δάκρυα των γονιών σου πέφτουν απαλά στο ευαίσθητο δέρμα σου και οι γιατροί να σε περιτριγυρίζουν. Μη φοβάσαι, γιατί σε αγαπάνε, σύντομα θα βρεις την σαφήνεια και τον σκοπό σου. Η ζωή σου θα είναι διαφορετική από τους περισσότερους αλλά εσύ έχει γεννηθεί ξεχωριστός.

Θα έρθουν μέρες στην ζωή σου που θα φτάνεις τα αστέρια και άλλες μέρες που θα νιώσεις ηττημένος παρόλο την σκληρή σου προσπάθεια. Θα υπάρχουν θρίαμβοι και γιορτές καθώς και μερικές απροσδόκητες αποτυχίες. Η ζωή σου θα ισορροπεί μεταξύ της χαράς και των δυσκολιών. Αλλά θα κάνεις σίγουρα καταπληκτικά πράγματα, έχεις ένα δώρο να φωτίζεις το σκοτάδι, να μιλάς χωρίς λόγια, να εμπνέεις τους άλλους και να δείχνεις την ανιδιοτελή αγάπη. Μα ο κόσμος δε θα είναι πάντα εύκολος για σένα να λάμπεις σαν άστρο που γεννήθηκες να είσαι.

Θα υπάρξουν στιγμές που θα βρεθείς με την σκληρότητα. Βλέμματα, κακοήθη λόγια, ανεκπαίδευτοι άνθρωποι και εκείνοι που δεν μπορούν ακόμα να δουν την ομορφιά να στέκονται μπροστά στο. Ίσως σε κάνει να αισθανθείς μοναξιά και άχρηστος, αλλά να θυμάσαι πως δεν σε αγγίζουν τέτοιες καταστάσεις. Η καρδιά σου θα τραυματίζετε κατά περιόδους, μα να ξέρεις δε θα είσαι ποτέ μόνος, γιατί η καρδία σου είναι τόσο μεγάλη που θα συγχωρείς γρήγορα και θα διδαχτείς τόσα σε ένα λεπτό όσα οι άλλοι σε μια ζωή.

Ο κόσμος γύρο σου κατά περιόδους θα είναι περίπλοκος και μπερδεμένος. Ίσως ακούσεις προβλέψεις για το πεπρωμένο σου και να έχουν προσδοκίες απέναντί σου. Θυμήσου, κανένας δε μπορεί να σε καθορίσει, δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορείς να καταφέρεις. Θα είσαι μια έκπληξη για τους γύρο σου κάθε μέρα.

Στιγμές δύσκολες και τρομακτικές θα έρθουν στην ζωή σου, ενδέχεται να αντιμετωπίσεις πλήθος ιατρικών διαδικασιών, αμέτρητες ώρες θεραπείας ακόμα και σωρεία βοηθητικών συσκευών να σε βοηθήσει στην διάρκεια την ημέρας. Θα έχεις ολόκληρη ομάδα από αυτούς που σε αγαπάνε αυτές τις δύσκολες στιγμές και θα σου προσφέρουν την βοήθεια που χρειάζεσαι για να τα ξεπεράσεις.

Δεν υπάρχει θέμα αν μπορείς να καθορίσεις την ζωή σου ή όχι, θα περάσεις τον περισσότερο χρόνο σου εδώ μέσα. Η διάδοση την αγάπης θα γίνει ειδικότητα σου. Μπορεί να αντιμετωπίσεις μίσος, απάθεια, άγνοια αλλά η αγάπη μέσα σου θα είναι ισχυρότερη όλων.

Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που είσαι μαζί μας. Η ζωή σου δίνει αξία στον κόσμο. Ίσως χρειαστείς ένα καλό λόγο, μια ενθάρρυνση, είμαστε εδώ για σένα. Να θυμάσαι μη χάσεις ποτέ την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Όταν αισθάνεσαι ότι σου τελειώνουν τα χαμόγελα πριν να έχεις την ευκαιρία να ξεκινήσεις, γέλα δυνατά, ζήσε την στιγμή και ονειρέψου κάτι σπουδαίο και μη ξεχνάς το πιο σημαντικό, έχεις σημασία για αυτό εδώ τον κόσμο.

Με αγάπη [….]"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News