Ειδήσεις

Παρουσία του Υφυπουργού, ο θεσμός μαθητείας σε πρώτο πλάνο

Εκπαιδευτικοί και εργοδότες του πιλοτικού προγράμματος βρέθηκαν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου .

Ο θεσμός της μαθητείας βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στην Κρήτη. Ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης βρέθηκε στο Ηράκλειο σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για το θέμα.

Εκπαιδευτικοί και εργοδότες του πιλοτικού προγράμματος βρέθηκαν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου , όπου αναλύθηκαν τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος μαθητείας.

Ως Μαθητεία ορίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας και εκπαιδευτικής δομής και ο μαθητευόμενος συνδέεται με Σύμβαση Μαθητείας με τον εργοδότη, λαμβάνει αμοιβή ή επίδομα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και έχει ασφαλιστική κάλυψη. Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες, απαντώντας, με αυτό τον τρόπο στις φωνές που κάνουν λόγο για παιδική εργασία.

Από την ημερίδα δεν έλειπαν και οι αντιδράσεις.

Αύριο ο υφυπουργός θα παραστεί σε αντίστοιχη ημερίδα στα Χανιά, όπου και εκεί θα υπάρξουν αντιδράσεις, καθώς η ΕΛΜΕ Χανίων προγραμματίζει υποδοχή του υφυπουργού με κινητοποίηση.

Οι ημερίδες υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάπτυξη και υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων μαθητείας για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ.» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια