Ειδήσεις

«Άναψαν» τα αίματα για κατεδαφίσεις μπαρ και εστιατορίου

Νέα ένταση σήμερα το πρωί στο Καλαμάκι Χανίων όπου συγκεντρώθηκαν ιδιοκτήτες των καταστημάτων και εργαζόμενοι ενάντια στις κατεδαφίσεις.

Νέα ένταση σήμερα το πρωί στο Καλαμάκι Χανίων όπου συγκεντρώθηκαν ιδιοκτήτες των καταστημάτων, εργαζόμενοι και κάτοικοι με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, καθώς προγραμματίζεται να γίνει η κατεδάφιση δύο επιχειρήσεων (καφέ-μπαρ και καφέ-εστιατόριο) που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη.

Η διαδικασία είχε «παγώσει» την προηγούμενη Πέμπτη υπό  το βάρος των διαμαρτυριών, ωστόσο η είδηση και μόνο ότι τα συνεργεία θα προχωρήσουν σήμερα σε κατεδαφίσεις πυροδότησε νέες αντιδράσεις.

Ένας από τους δύο ιδιοκτήτες διαμαρτυρήθηκε υποστηρίζοντας ότι δεν τηρήθηκε η έγγραφη διαβεβαίωση που είχε δοθεί για παράταση στη διαδικασία, ώστε να προχωρήσει ο ίδιος στην κατεδάφιση της επιχείρησης.

Αναβολή για τη Δευτέρα

Στο σημείο περίμεναν τον Εισαγγελέα, ενώ υπήρξε ένταση για το λόγο που δεν ίσχυσε η προηγούμενη παράταση. Τελικά με εντολή εισαγγελέα δόθηκε παράταση για την ερχόμενη Δευτέρα ώστε να απομακρύνει ο ιδιοκτήτης τα αντικείμενα από το κατάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση κατεδάφισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προέκυψε μετά την καταγγελία ιδιώτη στην υπηρεσία και αφορά σε δύο από τα παλαιότερα καφέ- μπαρ και καφέ- εστιατόρια του Καλαμακίου που υπάρχουν από το 1914.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ, "ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ"

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια