Ειδήσεις

Έντονες αντιδράσεις για τον άγριο ξυλοδαρμό του Π. Σαπουνάκη

Έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Χανίων η απρόκλητη επίθεση των Βρετανών σε βάρος του 37χρονου Παντελή Σαπουνάκη, ο οποίος νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα στη μύτη, ενώ από θαύμα δεν έχασε την όραση του.

Ο άτυχος 37χρονος το βράδυ της Παρασκευής βίωσε έναν αληθινό εφιάλτη όταν τέσσερις νατοϊκοί στρατιώτες τον πλησίασαν και δύο εξ αυτών άρχισαν αρχικά να τον απειλούν πως θα τον σκοτώσουν και λίγο μετά να τον ξυλοκόπησαν αναίτια και ανελέητα.

Από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Παντελής Σαπουνάκης ζητά δικαίωση για την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του, ενώ και η τοπική κοινωνία, φορείς και συλλογικότητες αντιδρούν διοργανώνοντας συλλαλητήριο κατά των βάσεων την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ: ΜΕ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ "I'LL KILL YOU"

ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια στη νατοϊκή άσκηση «Νηριίς»  

Η ΕΛΜΕ Χανίων σε ανακοίνωσή της καλεί συναδέλφους σε κινητοποίηση ενάντια στη νατοϊκή πολεμική άσκηση «Νηριίς», με αφορμή τον βαρύ τραυματισμό του Παντελή Σαπουνάκη.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή το βαρύ τραυματισμό ενός συμπολίτη μας, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κατάγματα στο πρόσωπο, από στρατιωτικούς που συμμετέχουν στη νατοϊκή άσκηση «Νηριίς», η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνεται από Συλλογικότητες, Οργανώσεις και Αγωνιστές ενάντια στις βάσεις την Πέμπτη 23/11/2017 στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς.

Πάγια θέση της ΕΛΜΕ Χανίων είναι η αντίθεση απέναντι σε κάθε νατοϊκή άσκηση, αλλά και κάθε χρήση του νησιού μας ως ορμητήριο για πολεμικές συρράξεις».

Σχόλια