Ειδήσεις

Απλήρωτοι οι γιατροί, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι επικουρικοί εργαζόμενοι του νοσοκομείου στο Ρέθυμνο, έχοντας στο πλευρό τους και λοιπούς εργαζομένους και γιατρούς.

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι επικουρικοί εργαζόμενοι του νοσοκομείου στο Ρέθυμνο, έχοντας στο πλευρό τους και λοιπούς εργαζομένους και γιατρούς.

Κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο μετά από 24 μήνες εργασίας, ενώ παραμένουν απλήρωτοι σε χαλεπούς καιρούς, οικονομικά. Ζητούν να ρυθμιστεί το ζήτημα είτε από την κυβέρνηση, είτε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

?

"Στον αέρα" βρίσκονται οι συμβάσεις 24 επικουρικών εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου, μετά από έλεγχο επιτρόπου που ανέφερε ως αντισυνταγματική την παράταση της εργασίας τους μετά το 24μηνο.

?

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο να απολυθούν, όπως και για να πληρωθούν οι οφειλές που εκκρεμούν για εργασία που έχουν παράσχει.

?

Στο πλευρό των επικουρικών εργαζομένων του νοσοκομείου Ρεθύμνου, τόσο το σωματείο εργαζομένων, όσο και η ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, επίσης με στάση εργασίας.

Τονίζουν ότι οι συνάδελφοί τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες του νοσοκομείου και καλούν κυβέρνηση και ελεγκτικό συνέδριο να αποκαταστήσουν την εργασιακή ασφάλεια του προσωπικού.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου που κατήγγειλε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα, ως τρόπο ανακύκλωσης των εργαζομένων, αντίστοιχα με τα όσα συμβαίνουν και στον τομέα καθαριότητας στους δήμους.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια