default-image

Αναβαθμισμένες πύλες εισόδου ζητά η παράταξη του Μ. Αλιφιεράκη

Κρήτη
Αναβαθμισμένες πύλες εισόδου ζητά η παράταξη του Μ. Αλιφιεράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Πλιάκα και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Φιλιππή, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της παράταξης «Μπροστά για το Επιμελητήριο», με επικεφαλής το Μανώλη Αλιφιεράκη.

Οι συναντήσεις δεν περιορίστηκαν στον εθιμοτυπικό χαρακτήρα μιας προεκλογικής περιόδου, καθώς η παράταξη του κ. Αλιφιεράκη πραγματοποιεί σειρά ανάλογων επαφών, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του προγράμματός και του σχεδιασμού της επόμενης θητείας του κ Αλιφιεράκη στη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου.

Εκτός από την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων με τους εκπροσώπους των δύο αναπτυξιακών-μεταφορικών κόμβων του νησιού, η παράταξη «Μπροστά για το Επιμελητήριο», μέσα από αυτές τις συναντήσεις, δεσμεύτηκε ότι με την εκλογή της θα έρθει σε επαφή με τις αεροπορικές εταιρίες που συνδέουν το Ηράκλειο με την Αθήνα, ώστε να επιλεγεί μια ή περισσότερες από αυτές για την προσφορά συγκεκριμένου αριθμού εισιτηρίων, σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου σε προκαθορισμένη τιμή άσχετα με την ημερομηνία που θα κλείνουν τα εισιτήρια τους, πρόταση που θα λύσει το πρόβλημα των επιχειρηματιών του Ηρακλείου, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν εξαντλητικά εισιτήρια, όταν προκύπτουν έκτακτες επαγγελματικές συναντήσεις εκτός νησιού.

Παράλληλα, αερολιμενάρχης και υποψήφιοι για το Επιμελητήριο, συζήτησαν για τις εξελίξεις σχετικά με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, αλλά και τις τρέχουσες παρεμβάσεις που χρειάζονται μέχρι τη μεταφορά στο νέο αεροδρόμιο.

Ο Μανώλης Αλιφιεράκης δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα εντείνει την πίεση προς τα αρμόδια Υπουργεία για την παραχώρηση  25 στρεμμάτων για τις ανάγκες του αεροδρόμιου, αλλά και την εξεύρεση χώρου μέσα στο αεροδρόμιο για την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου η συζήτηση επικεντρώθηκε τόσο στην αποτίμηση της φετινής τουριστικής περιόδου, όσο και στο σχεδιασμό που υπάρχει για την ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη του λιμανιού της πόλης, ως λιμάνι υποδοχής κρουαζιέρας με σημαντικό ρόλο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκε και το ζήτημα της αναβάθμισης της ελεύθερης ζώνης αλλά και η διοργάνωση ενός φεστιβάλ θαλάσσιας επιχειρηματικότητας με την ταυτόχρονη προβολή των κρητικών προϊόντων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News