Ειδήσεις

Αυτός είναι ο 8ος που συνελήφθη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν τα στοιχεία και το πρόσωπο του 39χρονου συλληφθέντα.

Ακόμα μία σύλληψη πραγματοποιήθηκε για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Τρίτη 14 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο.

Ο λόγος για τον 39χρονο Σπυριάδη Ερμή του Κωνσταντίνου και της Άννας που γεννήθηκε το 1978 στις Σέρρες και εικονίζεται στην κεντρική φωτογραφία.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης ως μέλους σε εγκληματική οργάνωση, εν προκειμένω στην απαγωγή του 53χρονου επιχειρηματία που για σχεδόν έξι μήνες είχε απασχολήσει πολύ όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Κατηγορείται για κατοχή όπλων «προς εξυπηρέτηση των σκοπών της και της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της, της διακεκριμένης περίπτωσης αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό του παθόντα ή άλλου σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση, της απόπειρας εκβίασης από κοινού, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας και κατοχής πολεμικού τυφεκίου, του εμπρησμού από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, τελεσθείσας δια πυρός από κοινού και κατ΄εξακολούθηση, της παράνομης κατοχής πυρομαχικών (φυσίγγια πυροβόλου ή κυνηγετικού όπλου), της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της κλοπής από κοινού και κατά εξακολούθηση», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΕΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Τέλος, το δελτίο τύπου της Αστυνομίας αναφέρει πως η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίο αυτό, η Αστυνομία παρακαλεί «όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και ιδίως αν τo παραπάνω πρόσωπο έχει προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 28210-25703 και 28210-25704 της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Σχόλια