default-image

Το Direct ανοίγει το φάκελο της κτηματαγοράς στην Κρήτη

Κρήτη
Το Direct ανοίγει το φάκελο της κτηματαγοράς στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην περίοδο της κρίσης και της ύφεσης ο κλάδος της κτηματαγοράς έχει υποστεί καθίζηση. Οι αγοραπωλησίες έχουν μειωθεί κατακόρυφα, οι τιμές των ακινήτων καταγράφουν πτώση ενώ στο μέτωπο της φορολογίας το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί είναι εφιαλτικό.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες στην Κρήτη βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνουν καθημερινά την αξία τους με τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων να αποτελεί τα τελευταία χρόνια και την ταφόπλακα σε όποια πρωτοβουλία και αν πάρουν.   

Χιλιάδες ακίνητα έπαψαν να θεωρούνται επενδυτικές επιλογές και ακίνητα φιλέτα του παρελθόντος βρίσκονται στις μέρες μας στα αζήτητα. Η αγορά ακινήτων παρά τις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης παραμένει υποτονική τόσο στο επίπεδο τιμών όσο και στον όγκο συναλλαγών.

Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και η αύξηση της ανεργίας από τη μία και η υπέρμετρη φορολόγηση από την άλλη αποτελούν ίσως τους σημαντικότερους παράγοντες εξαιτίας των οποίων η ανάκαμψη του κλάδου φαντάζει πιο δύσκολη από ποτέ.

Ποιες είναι οι κινήσεις που χρειάζονται για να αλλάξει το κλίμα;.

Τι αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία;

Τι αλλαγές θα υπάρξουν στο μέτωπο των αντικειμενικών αξιών και της φορολογίας;

Αυτά και πολλά άλλα θα απαντηθούν στην εκπομπή Direct, με το Νίκο Παναγιωτόπουλο, απόψε στις 11:00 το βράδυ στην ΚΡΗΤΗ TV!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News