default-image

Πώς να δώσεις γλυκιά γεύση στον καφέ σου, χωρίς ζάχαρη

Υγεία
Πώς να δώσεις γλυκιά γεύση στον καφέ σου, χωρίς ζάχαρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζάχαρη στον καφέ είναι για πολλούς κάτι σαν το… αλάτι στο φαγητό, τι μπορείτε να κάνουμε, όμως, εάν δε θέλετε να προσθέσετε ζάχαρη, ή οποιοδήποτε άλλο υποκατάστατο στον καφέ μας;

Έτσι, για να γλυκάνετε τον καφέ σας μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με:

1. Αρκετή κανέλα στην επιφάνεια του καφέ σας

Αρχικά έτσι κάνετε κι ένα μεγάλο καλό στον οργανισμό σας αφού το μπαχαρικό με τη γλυκιά και πικάντικη γεύση είναι γνωστό για τις ευεργετικές, αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Σε περίπτωση που πίνετε καπουτσίνο συνδυάστε τη και με σκόνη σοκολάτας. Ο συνδυασμός είναι πολύ ικανοποιητικός.

Αν πίνετε καφέ φίλτρου ρίξτε λίγο μέσα στον γαλλικό καφέ πριν βάλετε την καφετιέρα σε λειτουργία.

2. Σιρόπι σφενδάμου

Γνωστό και ως maple syrup είναι αυτό που περιχύνουμε πάνω από τα pancakes.

Αυτό που δεν είναι και τόσο γνωστό; Χάρη στη λεπτόρρευστη υφή του και την πιο ήπια, από το μέλι, γεύση του ταιριάζει και στον καφέ ενώ, με μόλις 18 θερμίδες ανά κ.γ., η θερμιδική του αξία είναι σχετικά χαμηλή.

3. Ζαχαρούχο γάλα

Γάλα και ζάχαρη σε ένα.

Μία με δύο κουταλιές του γλυκού μπορούν να απογειώσουν τον καφέ χωρίς να κάνουν «ζημιά» στον οργανισμό και στη γραμμή σας.

Αλλά μόνο τόσες γιατί μετά ανεβαίνει κατά πολύ ο αριθμός των θερμίδων και των λιπαρών.

Πηγή: bovary.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News