Ειδήσεις

Ο δικός μας Νίκος Στρατάκης κάνει ένα... πανελλαδικό βήμα

Τα γνωστά και αγαπητά σε όλους μας «Στρατάκια», δηλαδή ο Νίκος και ο Γιώργος Στρατάκης, τα δύο αδέρφια που έκαναν τους ανθρώπους να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο την Κρητική μουσική, έχουν ξεχωρίσει και συνεχίζουν ακάθεκτοι με μία λαμπρή πορεία.

Ο Νίκος Στρατάκης είναι ένας «Σύγχρονος Παραδοσιακός Μουσικός» που στη μουσική του δε βάζει «ταμπέλες» και κυρίως δεν την αφήνει να περιοριστεί μόνο στην Κρήτη.

Όλοι μιλούν για ένα δεξιοτέχνη μουσικό που μπορεί να μαγέψει και να ταξιδέψει όποιον τον ακούσει. Μα ο Νίκος Στρατάκης είναι πάνω απ' όλα ένας καλοσυνάτος άνθρωπος, κάτι που εκπέμπεται μέσα από τα μάτια του, το χαμόγελο και το πάθος του γι' αυτό που κάνει.

Αποδεικτικό «στοιχείο» όλων αυτών των χαρισμάτων του γνωστού Κρητικού καλλιτέχνη είναι πως ο σπουδαίος, ο δικός μας Ψαραντώνης στηρίζει τα «Στρατάκια» και αναφέρει για την παράδοση πως αυτή έχει την ικανότητα να τα γκρεμίζει όλα!

«Έχουμε συνδυάσει τη λέξη "παράδοση" μόνο με τη μουσική. Αλλά η λέξη "παράδοση" έχει πολλές έννοιες. Δεν είναι μόνο η μουσική μας… είναι και πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν άνθρωποι» λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Στρατάκης.

Αυτό το Σάββατο στις 21.00 και στην ΕΡΤ3 ο Νίκος Στρατάκης στους «Σύγχρονους Παραδοσιακούς Μουσικούς».

Σχόλια