Ειδήσεις

«Κλείνει» λόγω έργων από σήμερα ο ΒΟΑΚ

Από την παλιά εθνική οδό θα διεξάγεται από σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και για ένα περίπου 4μηνο η κυκλοφορία από Γούρνες μέχρι Χερσόνησο και αντιστρόφως, καθώς ο ΒΟΑΚ στο συγκεκριμένο υπό ανακατασκευή κομμάτι θα κλείσει λόγω εργασιών.

Ήδη ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ανακοίνωσε αναλυτικά τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ λόγω της έναρξης των εργασιών που αφορούν στο διαχωριστικό στηθαίο, στη διαχωριστική νησίδα, αλλά και σε κάποιες εργασίες σε σημεία που υπάρχουν γέφυρες...

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΒΟΑΚ "ΚΛΕΙΝΕΙ" ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ - ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Οι αλλαγές

Πώς διαμορφώνεται όμως το νέο κυκλοφοριακό σκηνικό, στο οποίο καλούνται να προσαρμοστούν οι οδηγοί;

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώθηκε χθες ότι «από τη Δευτέρα 20/11/2017 (σ.σ. μεθαύριο) και ώρα 8 π.μ. θα ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης της εργοταξιακής σήμανσης για την εκτροπή της κυκλοφορίας του ΒΟΑΚ στην Παλαιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ), που έχει εγκριθεί με βάση τη με αρ. πρωτ. 2501/1/263-λστ'/16-11-2017 απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, και συγκεκριμένα:

1. Για το ρεύμα κυκλοφορίας από Ηράκλειο προς Άγ. Νικόλαο.

1.1. Η εκτροπή θα πραγματοποιείται διαμέσου του νότιου κλάδου του Α/Κ Γουρνών και έπειτα στην ΠΕΟ (Ε90).

1.2. Στη συνέχεια τα οχήματα θα κινούνται ανατολικά κατά μήκος της ΠΕΟ (Ε90), και στον υφιστάμενο Ι/Κ της ΠΕΟ προς Καστέλι-Λ. Χερσονήσου (οικισμός Άγ. Ιωάννης) τα οχήματα θα κινούνται νότια μέσω της Ε.Ο. Ε92 προς τον Α/Κ Καστελίου του ΒΟΑΚ.

1.3. Ακολούθως, επί της οδού Καστελίου-Χερσονήσου, στην περιοχή του Α/Κ Καστελίου, και συγκεκριμένα στο βόρειο κυκλικό ισόπεδο κόμβο, η κυκλοφορία θα διενεργείται προς Άγ. Νικόλαο και προς Καστέλι.

1.4. Τα οχήματα προς Άγ. Νικόλαο θα κινούνται επί της υφιστάμενης βόρειας ράμπας του Α/Κ και στη συνέχεια θα εισέρχονται στο ΒΟΑΚ (Α90).

2. Για το ρεύμα κυκλοφορίας από Άγ. Νικόλαο προς Ηράκλειο.

2.1. Η εκτροπή της κυκλοφορίας από το ΒΟΑΚ (Α90) θα πραγματοποιείται διαμέσου της υφιστάμενης ράμπας του Α/Κ Καστελίου, στον κυκλικό κόμβο επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Καστελίου-Χερσονήσου (Ε92), βόρεια του υφιστάμενου κόμβου.

2.2. Ο κυκλικός κόμβος θα διανέμει την κυκλοφορία προς Καστέλι και προς Ηράκλειο-Χερσόνησο.

2.3. Τα οχήματα προς Ηράκλειο θα κινούνται βόρεια επί της ΠΕΟ Καστελίου-Χερσονήσου (Ε92) και διαμέσου του ισόπεδου κόμβου στη θέση Άγ. Ιωάννης στην (ΠΕΟ) Ε92 Χερσόνησος-Ηράκλειο θα κινούνται δυτικά και θα εισέρχονται στο ΒΟΑΚ (Α90) διαμέσου της βορειοδυτικής ράμπας του Α/Κ Γουρνών».

Σχόλια