Ειδήσεις

Αγία Τριάδα: «Καρδιοχτύπι» για πιθανή φυσική καταστροφή -vid

Πιο επίκαιρο από ποτέ χαρακτηρίστηκε το θέμα ημερίδας για την αντιμετώπιση, προστασία και διαχείριση φυσικών καταστροφών από σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές σε μια περιοχή με αρκετές δυσκολίες πρόσβασης οχημάτων πρώτης ανάγκης.

Ο λόγος για την συνοικία της Αγίας Τριάδας, όπου ειδικοί επισήμαναν τα «αγκάθια» αλλά και τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν τόσο για την ελαχιστοποίηση των όποιων κινδύνων όσο και για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν φυσικών καταστροφών.

Οι τραγικές εικόνες από την σφοδρή κακοκαιρία στη Δυτική Αττική προκάλεσαν ανησυχία αλλά και προβληματισμό στους κατοίκους της Αγίας Τριάδας, οι οποίοι παρακολούθησαν με προσοχή τις οδηγίες που δόθηκαν από ειδικούς στο πλαίσιο ημερίδας στο Ευρωπαϊκό σχολείο, όπως για παράδειγμα οι χώροι συγκέντρωσης.

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος της Αγίας Τριάδας σε συνεργασία με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Πυροσβεστική υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και την εθελοντική οργάνωση ΠΡΟΤΕΚΤΑ.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια