default-image

Ρόκα: Τα αποτελέσματα θα έρθουν, το πιστεύω

Ποδόσφαιρο
Ρόκα: Τα αποτελέσματα θα έρθουν, το πιστεύω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλλαγή προπονητή δεν έφερε την… άνοιξη στον Πλατανιά που γνώρισε άλλη μία ήττα στην έδρα του στην 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας από τον Αστέρα Τρίπολης με 0-3.

Παρά την ήττα, πάντως, ο Μανουέλ Ρόκα εξέφρασε την πίστη του ότι οι Χανιώτες θα επανέλθουν σύντομα στα θετικά αποτελέσματα.

Ο προπονητής του Πλατανιά ξεκινώντας τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου τόνισε: «Γνωρίζαμε ότι ήταν ένα καθοριστικό παιχνίδι. Είχαμε μιλήσει με τους παίκτες για το πόσο σημαντικό είναι το ματς. Εδώ υπάρχει το πιο σημαντικό κομμάτι. Πρώτα έρχονται οι βαθμοί και αλλάζει η ψυχολογία ή πρώτα προσπαθείς να αλλάξεις την ψυχολογία για να έρθουν οι βαθμοί;

Η απάντηση είναι ότι πρώτα πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Είναι δύσκολο με βάση τη βαθμολογία, αλλά έχουμε ακόμα 20 ματς και πρέπει να το παλέψουμε και να μη χωρίσουμε στα δύο τα αποδυτήρια.

Δυστυχώς στην πρώτη φάση του αντιπάλου δεχτήκαμε γκολ και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο βάρος για τη συνέχεια. Όπως είναι ομάδα, είναι μετά δύσκολο να αντιδράσει. Επίσης με έχει προβληματίσει ο τρόπος που δεχτήκαμε το 2ο και το 3ο γκολ, από δύο στημένες φάσεις. Έπρεπε να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, πιο μαχητές. Με το 1-0 είσαι κοντά, όμως μετά…

Στο δεύτερο μέρος, ήμασταν καλύτεροι, αν και δεν είχαμε καλές ευκαιρίες, όμως είχαμε καλύτερη κυκλοφορία. Ίσως θα πρέπει να το κρατήσουμε για την πορεία από δω και στο εξής».

Στη συνέχεια ο Μανουέλ Ρόκα είπε: «Το πάθος, πώς μπορείς να το μετρήσεις; Δεν γίνεται. Εγώ είδα τους παίκτες μου ότι προσπάθησαν. Στο πρώτο δεν μπορούσαμε να βρούμε τα πατήματά μας, στο δεύτερο όμως ήμασταν καλύτεροι, βρήκαμε ρυθμό. Εγώ είδα πάθος και είδα ότι ήμασταν στις μονομαχίες. Δεν μας λείπει το πάθος. Έχουμε ένα πλάνο, αλλά όταν δεχτείς τόσο εύκολο γκολ, έχεις μπροστά σου ένα βουνό που πρέπει να το περάσεις. Είχαμε πάθος και προσπαθήσαμε, αυτό πιστεύω.

Για την 11άδα που με ρωτάτε, υπήρχε ο Ντίκακ, που ίσως θα μπορούσε να ξεκινήσει. Όμως επέλεξα να βάλω στο κέντρο παίκτες με τρεξίματα, γιατί εκεί έχουμε από την αρχή πρόβλημα. Για αυτό έβαλα παίκτες με τρεξίματα και μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντίντακ που είναι πιο δημιουργικός. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πριν τον αγώνα αν θα βγει η ενδεκάδα. Ο Ντίντακ πήγε καλά, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορούσε να αντέξει 90 λεπτά. Θεωρώ ότι σε κάθε ματς θέλουμε ένα δυνατό κέντρο».

Η ομάδα πρέπει να βρει την ταυτότητά της. Τα αποτελέσματα θα έρθουν, το πιστεύω. Το θέμα είναι ότι κάθε μέρα που περνά να βρίσκουμε την ταυτότητά μας. Όντως το πρόγραμμα είναι δύσκολο, όμως ποτέ δεν ξέρεις ποιο ματς θα κερδίσεις. Μπορεί να χάσεις ένα ματς που θεωρείς εύκολο και να κερδίσεις ένα δύσκολο. Αν είσαι αποφασισμένος, νιώθεις καλά τον εαυτό σου και έχεις βρει την ταυτότητά σου, μπορείς να κερδίσεις οποιοδήποτε παιχνίδι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News