Ειδήσεις

Δε φαντάζεστε ποιο είναι το πιο βρώμικο σημείο του Ι.Χ. σας!

Είναι γνωστό ότι το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου θα πρέπει να καθαρίζεται συχνά, καθώς μικρές βρωμιές, όπως ψίχουλα, σκόνη, τρίχες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους «μαζεύονται» στις γωνίες και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία, που δεν καθαρίζονται εύκολα.

Ποιο είναι όμως το πιο βρώμικο σημείο ενός αυτοκίνητου;

Η απάντηση ξαφνιάζει, καθώς το πιο βρώμικο σημείο ενός αυτοκινήτου είναι αυτό στο οποίο κάθονται τα βρέφη και τα μικρά παιδάκια!

Υπολείμματα φαγητού, ξεραμένοι λεκέδες από γάλα ή χυμό κάνουν την κατάσταση να απομακρύνεται από τις σωστές συνθήκες υγιεινής. Ακόμα όμως κι αν δεν έχει κανένα λεκέ, ένα κάθισμα αυτοκινήτου για μωρά μπορεί να έχει τα διπλάσια μικρόβια από μια τουαλέτα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ.

Μετά από λήψη δειγμάτων από 20 αυτοκίνητα και σπίτια, ανακάλυψαν ότι σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό καθισμάτων για μωρά υπήρχαν περίπου 100 δυνητικά επικίνδυνα βακτήρια και μύκητες σε σύγκριση με μόλις 50 που βρήκαν, αντίστοιχα, σε τουαλέτες.

«Αυτά τα μικρόβια μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν σε αυτοκίνητα που δεν καθαρίζονται συχνά, ειδικά αν έχετε τη συνήθεια να τρώτε στο αμάξι σας ή αφήνετε απορρίμματα από διάφορες τροφές μέσα σε αυτό», δήλωσε η Dr. Anne-Marie Krachler από το τμήμα Μικροβιολογίας και Λοίμωξης του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, στην Daily Mail. «Δεδομένου ότι το κάθισμα του αυτοκινήτου ενός παιδιού γίνεται συχνά μέρος που μπορεί να φάει ή να ακουμπήσει το φαγητό του, δεν είναι περίεργο που μπορεί να γίνει εστία μικροβίων», συμπλήρωσε.

Η λύση; Προκειμένου να ακουμπάτε το παιδί σας σε ένα καθαρό μέρος χρειάζεται να το καθαρίζετε. Για να γίνει αυτό σωστά καλό είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή (κάποια μοντέλα μπορούν να πλυθούν στο χέρι ενώ άλλα χρειάζονται στεγνό καθάρισμα με ειδική συσκευή).

Μόλις ξεκαθαρίσετε ότι μπορείτε να το καθαρίσετε και μόνη σας, περάστε τις επιφάνειες του με ένα υγρό πανί πάνω στο οποίο θα έχετε ρίξει λίγο σαπούνι πιάτων. Μη χρησιμοποιήσετε χλωρίνη ή άλλα καθαριστικά σπιτιού γιατί μπορεί να φθείρουν το ύφασμα και γιατί δεν είναι σωστό το δέρμα του παιδιού σας να έρχεται σε επαφή με αυτά.

Πηγή: bovary.gr

Σχόλια