default-image

Συνεχίζεται η τραγωδία στην Δ.Αττική - Στους 20 οι νεκροί

Κρήτη
Συνεχίζεται η τραγωδία στην Δ.Αττική - Στους 20 οι νεκροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τραγικές ειδήσεις από τη Μάνδρα δεν έχουν τέλος, καθώς άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν μία ακόμη σορό.

Σύμφωνα με τον ANT1, με τη συνδρομή σκύλων εντοπίστηκε ένας ακόμη νεκρός, από τη φονική πλημμύρα και πλέον ο τραγικός απολογισμός ανεβαίνει στους 20 νεκρούς.

Οι έρευνες, σύμφωνα και με το iefimerida.gr, συνεχίζονταν για τρεις αγνοούμενους, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν το άτομο που βρέθηκε είναι ανάμεσά τους.

Την ιδια ώρα "Αποστολή βοήθειας" στους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής έχει ξεκινήσει να οργανώνεται  και στην Κρήτη από δήμους , όπως  Χανίων,  Ηρακλείου, Ιεράπετρας αλλά και συλλογους και τοπικούς φορείς.

Δ.Αττική: Έκκληση από Δήμο Ηρακλείου για είδη πρώτης ανάγκης

Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά σε συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων μακράς διαρκείας  με σκοπό να προσφερθούν στον Δήμο Μάνδρας.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) από Δευτέρα 20 Νοεμβρίου έως Τετάρτη 22 Νοεμβρίου , ώρες 10.00 - 13.00 και 17.00 - 19.00.

Τηλέφωνο πληροφοριών: 2813409112

Αποστολή βοήθειας στους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής: Από τον Δήμο Χανίων

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα, με τη δημοτική αρχή της Μάνδρας Αττικής, αποφασίστηκε η οργάνωση άμεσης αποστολής ρουχισμού για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία.

Τα είδη ρουχισμού θα αποσταλούν από τα αποθέματα, που διαθέτει ο Δήμος Χανίων, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί και ταξινομηθεί, ενώ όποιος συμπολίτης μας ενδιαφέρεται να συνδράμει την προσπάθεια, ρουχισμός θα συγκεντρώνεται αύριο, Δευτέρα 20/11/2017, από τις 10.00 έως τις 14.00, στην αποθήκη του Δήμου στη Ρεγγίνα (Κύπρου 8).

Τα είδη, που θα συγκεντρωθούν θα πρέπει να είναι καθαρά και σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ δεκτά θα γίνονται επίσης κλινοσκεπάσματα και λευκά είδη.

Έρχεται βοήθεια από την Ιεράπετρα

Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,την Ε.ΔΙ.Κ. Ιεράπετρας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου, τους Φορείς και τις εθελοντικές ομάδες της Ιεράπετρας συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια και συστράτευση όλων για την συλλογή τροφίμων, φαρμάκων, ειδών ένδυσης και ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, ως ελάχιστη ένδειξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας κατοίκους Μάνδρας Αττικής, οι οποίοι επλήγησαν από τη φονική πλημμύρα των προηγουμένων ημερών και τα νοικοκυριά τους καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η συγκέντρωση αφορά σε: 1. ΤΡΟΦΙΜΑ μακράς διάρκειας συσκευασμένα, κυρίως κονσέρβες, γάλα, κρουασάν, φρυγανιές, μπισκότα, χυμούς 2. ΦΑΡΜΑΚΑ και υγειονομικό υλικό, γάζες, αντισηπτικά, επίδεσμοι, παυσίπονα, αντιπυρετικά, αναλγητικά, βαμβάκι, μάσκες κλπ., 3. ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣ κουβέρτες, πετσέτες, σεντόνια και όχι ρούχα, 4. ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτιά κουζίνας, χαρτιά υγείας, σαμπουάν, πάνες για μωρά, καθαριστικά, απορρυπαντικά, σφουγγάρια, σκούπες, σφουγγαρίστρες, φαράσια, κουβάδες, λάστιχα ποστίσματος, πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, πλαστικά γάντια κλπ.

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα γίνεται και σε κάθε Ενορία της Ιεράπετρας. Όποιος ενδιαφέρεται να συμβάλλει στην κοινή αυτή προσπάθεια, μπορεί να παραδώσει στον Ιερέα της Ενορίας του ο,τιδήποτε από τα παραπάνω είδη επιθυμεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου καθ? όλη τη διάρκεια της μέρας. Στη συνέχεια όλα τα συγκεντρωμένα είδη θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου και θα συσκευασθούν κατάλληλα και από κει θα μεταφερθούν μαζί με όσα θα συγκεντρώσουν οι υπόλοιποι Φορείς στον προορισμό τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News