Ειδήσεις

«Αντιθέσεις»: Εξομολογήσεις για τα μαύρα χρόνια της χούντας

Η συγκλονιστική ιστορία μιας Κρητικιάς αγωνίστριας - Έζησε τα "πέτρινα χρόνια"... από τη Γυάρο στη φυλακή μακριά από το 6 μηνών παιδί της

Οι δυο τους έζησαν δύο βίους παράλληλους... εντελώς διαφορετικούς μέσα στην περίοδο της δικτατορίας... Η μεν φυλακισμένη τότε στις φυλακές της Γυάρου και έπειτα στις φυλακές Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο και ο δε, νέο παιδί τότε μόλις 21 ετών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως μέλος συντονιστικής επιτροπής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τα όσα με λεπτομέρειες αποκαλύπτουν, καθηλώνουν το τηλεοπτικό κοινό μέσα από την εκπομπή «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ TV.

Η εξόριστη στη Γυάρο και φυλακισμένη στην Αλικαρνασσό στη δικτατορία, Κρήτη Σμπώκου - Φαρσάρη, ανασύρει όλες εκείνες τις στιγμές που καθηλωμένη στον εφιάλτη του πολιτικού εξορισμού, αναγκάζεται να βρίσκεται μακριά από το μόλις 6 μηνών παιδί της και την οικογένεια της.

Όσο για τον Γιάννη Νυσταζάκη μέλος της Συντονιστικής στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973, ανήμερα της 44ης επετείου οι μνήμες γι' αυτόν ζωντανεύουν και πάλι, μέσα από τις αιματοβαμμένες ώρες που έζησαν εκατοντάδες φοιτητές εντός του Πολυτεχνείου με αποκορύφωμα τη στιγμή του θανάτου φοιτητών από την είσοδο του τανκ στο χώρο αλλά και από τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών.

Σχόλια