Ειδήσεις

Μπάχαλο με τις λαϊκές στο Ρέθυμνο - Κάθε πέρσι & καλύτερα

Συρρικνώνεται σταθερά το μεροκάματο λένε οι παραγωγοί - Γκρίνιες και προβληματισμός για τους μειωμένους τζίρους στις λαϊκές

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται πάνω από 70 οικογένειες παραγωγών της λαϊκής αγοράς από το Ρέθυμνο και την υπόλοιπη Κρήτη που βλέπουν τα ποιοτικά προϊόντα τους να διατίθενται σε καλές τιμές, αλλά και πάλι να μην ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό το καταναλωτικό κοινό.

Στο Ρέθυμνο πραγματοποιούνται τρεις λαϊκές αγορές τη βδομάδα, όμως πολλές φορές προϊόντα μένουν αδιάθετα και οδηγούνται σε κατανάλωση από οικόσιτα ζώα ή και στα σκουπίδια.

Κάθε χρόνο και χαμηλότερες είναι οι εισπράξεις των παραγωγών των λαϊκών αγορών του Ρεθύμνου, αφού τα χρόνια της κρίσης έχουν δει το τζίρο τους να πέφτει στο μισό.

Πάνω από 70 παραγωγοί από το Ρέθυμνο και άλλες περιοχές της Κρήτης διαθέτουν τα προϊόντα τους στη λαϊκή αγορά, διαπιστώνοντας ότι οι γρήγοροι ρυθμοί της πόλης έχουν οδηγήσει το καταναλωτικό κοινό στα σούπερ μάρκετ, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών Ρεθύμνου, Παναγιώτης Ματθαίου.

Ο Γιώργος Λεβεντάκης, έχει εργαστεί πάνω από 30 χρόνια στη λαϊκή αγορά, βοηθά σήμερα τα παιδιά του, ενώ αναφέρει ότι το ολοένα αυξανόμενο κόστος σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση και τη μείωση στις πωλήσεις, τους ωθεί σε αφανισμό.

Αυτό που παραμένει ως διαχρονική αξία στην λαϊκή αγορά είναι η καλή ποιότητα των προϊόντων σε ικανοποιητικές τιμές.

Ο κ. Κώστας πάντως και ο κύριος Νίκος από το Παγκαλοχώρι και τα Αγγελιανά δεν αλλάζουν τη συνήθειά τους και έρχονται από τα χωριά τους στο Ρέθυμνο για να ψωνίσουν για τους ίδιους και τα παιδιά τους, ό,τι καλύτερο για το οικογενειακό τραπέζι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λαϊκή αγορά της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης σε σχέση με του Σαββάτου στη Σοχώρα και της Δευτέρας στην Καλλιθέα, παρουσιάζει σχεδόν διπλάσιο τζίρο, ενώ στηρίζει οικονομικά και τις παραπλήσιες επιχειρήσεις του κέντρου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια