default-image

Δελτίο επιδείνωσης καιρού - Το Λιμεναρχείο ενημερώνει

Κρήτη
Δελτίο επιδείνωσης καιρού - Το Λιμεναρχείο ενημερώνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ηρακλείου, εφιστά την προσοχή, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο οποίο αναφέρει ότι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας, μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα το βράδυ και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν, την Κυριακή μέχρι τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και η Δυτική Στερεά, μέχρι το απόγευμα η Πελοπόννησος, η υπόλοιπη Στερεά (κυρίως η κεντρική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και πιθανόν η Πιερία και η Χαλκιδική, κατά διαστήματα η ανατολική Μακεδονία, Η Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, κυρίως τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες και πιθανόν η Κρήτη κατά διαστήματα.

Τη Δευτέρα, μέχρι το μεσημέρι η Ήπειρος, μέχρι το βράδυ η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 700 μέτρα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα (κυρίως τις πρωινές ώρες). Στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πάνω από τα 700 μέτρα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ" ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ;

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου παρακαλεί όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή του Ηρακλείου να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος των δελτίων της ΕΜΥ και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Ο καιρός την Κυριακή

Σχεδόν σε όλη τη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές, βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια τη νύχτα στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο

Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 7 έως 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.  

Κρήτη και Κυκλάδες

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές στην Κρήτη. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.  

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.

Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.  

Στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν στα ανατολικά κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.  

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στις ιστοσελίδα της www.emy.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News