Ειδήσεις

Έτοιμος ο κυκλώνας «Ζήνωνας» να… χτυπήσει τη χώρα (video)

Θα επηρεάσει μόνο τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές με ισχυρούς ανέμους εντάσεως 8-9 μποφόρ και ισχυρές βροχοπτώσεις

Κι ενώ η χώρα μετρά τις πληγές της από την επέλαση της «Ευρυδίκης», που συνεχίζει να μας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, την εμφάνισή του έχει κάνει ήδη ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζήνων», αφού βρίσκεται ήδη στο Ιόνιο και κατευθύνεται προς τη νοτιοδυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, το βαρομετρικό χαμηλό «Ζήνων» έχει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετωπικών επιφανειών, θερμό πυρήνα, ορατό "μάτι" στο κέντρο και θυελλώδεις ανέμους στην περιφέρειά του και δημιουργήθηκε αργά χθες βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο.

Σήμερα θα παραμείνει στην περιοχή γέννησής του και αύριο Σάββατο περιμένουμε να κινηθεί προς τη ΝΔ Ελλάδα επηρεάζοντας μόνο τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές με ισχυρούς ανέμους εντάσεως 8-9 μποφόρ και ισχυρές βροχοπτώσεις.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΚΑΙ ΖΗΝΩΝΑΣ "ΧΤΥΠΟΥΝ" ΤΗ ΧΩΡΑ, Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Βαρομετρικά χαμηλά αυτού του είδους παρατηρούμε ένα ή δύο φορές το χρόνο, με τον τελευταίο στη χώρα μας πέρυσι 31 Οκτωβρίου 2016 στην ίδια περιοχή.

Σχόλια