default-image

Προσφέρουν όργανα, χαρίζουν ζωή μέσα από τον άνθρωπο τους

Κρήτη
Προσφέρουν όργανα, χαρίζουν ζωή μέσα από τον άνθρωπο τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαρίζει ζωή μέσα από το θάνατο του. Ο λόγος για έναν 39χρονο άντρα που υπέστη εγκεφαλικό και γνωρίζοντας οι δικοί του ότι  βρίσκεται στο τελικό στάδιο, πήραν την πιο γενναία και αξιέπαινη συνάμα απόφαση.

Να προσφέρουν τα όργανα του ανθρώπου τους  σε ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση για να ζήσουν.  

Ο 39χρονος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων.

]Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων  που έχει αναλάβει και τον πλήρη συντονισμό με επαφές να γίνονται όχι μόνο με νοσοκομεία εντός Ελλάδος αλλά και τους εξωτερικού.

«Αναμφισβήτητα είναι πράξη ζωής», αναφέρει μεταξύ άλλων ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιάννης Τασσόπουλος ,αναφέροντας στο neakriti.gr ότι αποκτά η διαδικασία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον με δεδομένο και το γεγονός ότι  είχε καιρό να γίνει στο ΠΑΓΝΗ επιχείρηση δωρεάς οργάνων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι άνθρωποι που η ζωή τους κρέμεται από μια κλωστή , θα έχουν την ευκαιρία να χαμογελάσουν και πάλι μέσα από σωτήριες μεταμοσχεύσεις, ενώ  αξιέπαινη και η απόφαση της οικογένειας που είχε το σθένος μέσα στη τραγική της  απώλεια να αποφασίσει  τη δωρεά οργάνων προς το όφελος άλλων ασθενών συνανθρώπων μας.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News