default-image

Οργή κατοίκων: Καταστρέφουν το πάρκο όπου μεγαλώσαμε

Κρήτη
Οργή κατοίκων: Καταστρέφουν το πάρκο όπου μεγαλώσαμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή έχει προκαλέσει στους κατοίκους της περιοχής του πάρκου Καραμανλή στην περιοχή Δελινών - Θερίσσου, η εμφάνιση μπουλντόζων και η κοπή δέντρων για τις ανάγκες εργασιών. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας ότι καταστρέφεται το πάρκο με το οποίο μεγάλωσαν και αποτελεί μοναδικό πνεύμονα πρασίνου, αλλά και ότι "κουτσουρεύουν" το μοναδικό χώρο πρασίνου της περιοχής.  

Μάλιστα προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα.

"Θέλουν να κάνουν οικόπεδο"

Όπως καταγγέλλει κάτοικος στο neakriti.gr «η απάντηση που δόθηκε είναι ότι κόπηκε ένα μόνο ξερό δέντρο αλλά ήταν πολύ περισσότερα και όλα αυτά όταν ένα μεγάλο κομμάτι του πάρκου είναι 60 χρόνων. Μάθαμε ότι ένα τμήμα του πάρκου θα το κάνουν οικόπεδο. Όλα αυτά ενώ πριν ένα χρόνο η εντολή του δημάρχου ήταν να γίνει σε αυτό το σημείο χώρος για αθλητικές δραστηριότητες παιδιών».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΟΛΕΜΟΣ...ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΠΑΡΚΟ

Οι αντιδράσεις για τις παρεμβάσεις δεν λένε να κοπάσουν αφού με τις παρεμβάσεις θα αλλάξει όπως όλα δείχνουν το πάρκο και θα μειωθεί η έκτασή του, αφού θα γίνει διάνοιξη δρόμων.

«Εφαρμόζεται το σχέδιο πόλης»

Σύμφωνα με την απάντηση της αντιδημάρχου Πολεοδομίας κας Αρχοντάκη «στο πάρκο προβλέπεται συγκεκριμένος  κοινόχρηστος χώρος από την πράξη εφαρμογής που θέλει ο δήμος να εφαρμώσει, με βάση μελέτη που έχει εκπονηθεί και επίκειται να δημοπρατηθεί. Πριν από αυτό γίνεται η διάνοιξη των δρόμων αλλά περιμετρικά του προβλεπόμενου κοινόχρηστου χώρου. Αυτό που ισχυρίζονται οι κάτοικοι ότι είναι ιδιοκτησία του δήμου -ανήκει μεν στο δήμο- αλλά είναι πέρα από το δρόμο που περιβάλλει το κοινόχρηστο χώρο».

Σε ότι αφορά στα δέντρα που έγιναν αιτία πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών , η Δ/νση Δασών απεφάνθη ότι δεν κόπηκαν μέσα στο πάρκο αλλά στο σημείο όπου θα διαμορφωθούν δρόμοι. Επίσης υπήρξε η διαβεβαίωση του δήμου ότι θα φυτευτούν νέα δέντρα.

Σύμφωνα με τη Δ/νση Δασών Ηρακλείου «εφόσον οι επεμβάσεις αφορούν διανοίξεις δρόμων στα πλαίσια εφαρμογής του εγκεκριμένου πολεοδομικού σχεδίου και γίνονται εκτός των ορίων του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου της περιοχής, η Υπηρεσία μας δεν έχει αρμοδιότητα παρεμπόδισης των εργασιών του Δήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας».

Οι κάτοικοι όμως δεν φαίνεται να πείστηκαν τις απαντήσεις που πήραν και άγνωστο παραμένει εάν σκοπεύουν να εμποδίσουν ξανά την εκτέλεση εργασιών.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News