default-image

Mε την Toro Rosso το 2018 Γκασλί και Χάρτλεϊ

Αθλητισμός
Mε την Toro Rosso το 2018 Γκασλί και Χάρτλεϊ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο γκραν πρι που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στο Άμπου Ντάμπι (26/11) και με το οποίο θα πέσει η «αυλαία» της σεζόν θα είναι μόλις το πέμπτο στην καριέρα του Γκασλί στη Formula 1 και το τέταρτο για τον Χάρτλεϊ.

Και αυτό γιατί ο Γάλλος και ο Νεοζηλανδός εντάχθηκαν πρόσφατα στο δυναμικό της Toro Rosso, αντικαθιστώντας τον Ισπανό Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, ο οποίος μεταπήδησε στη Renault, και τον Ρώσο Ντανιίλ Κβιάτ.

Ο 21 ετών Γκασλί στέφθηκε το 2016 πρωταθλητής στο GP2, ενώ από το 2015 ήταν οδηγός δοκιμών στις Red Bull και Toro Rosso και είχε δοκιμαστεί αρκετές φορές, προτού κάνει τον Οκτώβριο το ντεμπούτο του σε αγώνα Φόρμουλα Ένα στη Σεπάνγκ.

 Για τον 28χρονο Χάρτλεϊ, η είδηση ότι θα είναι το 2018 οδηγός αγώνων στην Toro Rosso σηματοδοτεί το τέλος μιας μακράς πορείας προς τη Φόρμουλα Ένα. Και αυτό γιατί το 2010 είχε «κοπεί» από τη Red Bull, όντας οδηγός δοκιμών και αναπληρωματικός «πιλότος» σε Red Bull και Toro Rosso, ωστόσο «έφτιαξε» όνομα στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, καθώς κατέκτησε δύο τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (2015, 2017), ενώ φέτος πανηγύρισε και την «πρωτιά» στον φημισμένο αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν.

Πηγή: onspots.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News