default-image

Γαλλία: Συνελήφθη υπουργός επειδή κατηγόρησε τον Ναδάλ

Κόσμος
Γαλλία: Συνελήφθη υπουργός επειδή κατηγόρησε τον Ναδάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γαλλίδα πρώην υπουργός Υγείας και Αθλητισμού Ροζλίν Μπασλό καταδικάσθηκε σήμερα στο Παρίσι σε πρόστιμο 500 ευρώ με αναστολή επειδή πέρυσι σε τηλεοπτική εκπομπή είχε κατηγορήσει για ντόπινγκ τον Iσπανό τενίστα Ραφαέλ Ναδάλ.

Το δικαστήριο έκρινε την Μπασλό ένοχη για δυσφήμηση και την καταδίκασε να καταβάλει επίσης 10.000 ευρώ ως αποζημίωση για «ηθική βλάβη» στον τενίστα, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Ραφαέλ Ναδάλ ζητούσε 100.000 ευρώ.

Η Ροζλίν Μπασλό οφείλει επίσης να καταβάλει 2.000 ευρώ στον τενίστα για δικαστικά έξοδα.

Τον Μάρτιο 2016, ερωτηθείσα στο κανάλι D8 για την υπόθεση του θετικού ελέγχου για ντόπινγκ που έγινε στη ρωσίδα πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Μαρία Σαράποβα, η πρώην υπουργός, η οποία έχει γίνει αρθρογράφος, είχε κατηγορήσει τον Ναδάλ, ο οποίος το 2012 ήταν για καιρό απών από τους αγώνες, ότι είχε προσποιηθεί πως τραυματίσθηκε για να κρύψει έναν έλεγχο ντόπινγκ που του είχε γίνει και είχε αποδειχθεί θετικός.

Οι κατηγορίες αυτές «αρχίζουν να με κουράζουν», είχε δηλώσει τότε ο Ναδάλ και είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της υπουργού για δυσφήμηση.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News