default-image

Πως θα συμμετάσχετε σε προγράμματα επιμόρφωσης για μουσεία;

Κρήτη
Πως θα συμμετάσχετε σε προγράμματα επιμόρφωσης για μουσεία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Μουσείο Καζαντζάκη θα φιλοξενηθεί από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2017 το καινοτόμο πρόγραμμα επιμόρφωσης για Μουσεία και Οργανισμούς Πολιτιστικής Κληρονομιάς Transforming Future Museums, που υλοποιεί το British Council σε συνεργασία με πολιτιστικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και την Βρετανία, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης, πανελλαδικής εμβέλειας, για τους επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται στον τομέα των μουσείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μια σειρά δράσεων με επίκεντρο τα εντατικά, πενθήμερα μαθήματα της Διεθνούς Ακαδημίας Μουσείων (International Museum Academy) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση των απαραίτητων δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των μουσείων προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του αύριο, να συμβάλουν στη «μεταμόρφωση» των οργανισμών τους σε δυναμικά κύτταρα βιώσιμης πολιτιστικής, κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης και να αποκτήσουν μία πιο εξωστρεφή προσέγγιση τόσο με το κοινό, όσο και ως προς τις μεταξύ τους συνεργασίες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, Έλληνες επαγγελματίες (Local Trainers) του χώρου ανέλαβαν να υλοποιήσουν μια σειρά σεμιναρίων στους προαναφερόμενους θεματικούς τομείς σε τοπικά μουσεία και πολιτιστικούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα (Regional Hubs).

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους - αλλά και πιο έμπειρους - επαγγελματίες που εργάζονται πάνω σε διάφορες ειδικότητες (ενδεικτικά αρχαιολόγοι, επιμελητές, μουσειολόγοι, ιστορικοί τέχνης, κτλ.) στον χώρο των μουσείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα.

Βασικές πληροφορίες του Regional Hub - Κρήτη

Τόπος: Μουσείο Καζαντζάκη

Χρόνος: 8-10 Δεκεμβρίου 2017

Προσφερόμενα μαθήματα:

1/ Χρηματοδότηση και Ανάπτυξη Οικονομικών Πόρων

2/ Ανάπτυξη Νέου Κοινού

Διαθέσιμες θέσεις: 15 ανά μάθημα

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν παράλληλα τις ίδιες ώρες και ημερομηνίες και καλείστε να επιλέξετε ένα από τα δύο.

Τα εργαστήρια έχουν διάρκεια τρεις ημέρες:

Παρασκευή: 18.00-21.00

Σάββατο & Κυριακή: 10.00-17.00

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στην ελληνική γλώσσα.

Μπορείτε να δηλώσετε αίτηση συμμετοχής με την αποστολή βιογραφικού σημειώματος και μια επιστολή ενδιαφέροντος (300 words maximum) έως τις 25 Νοεμβρίου 2017 στην υπεύθυνη του προγράμματος Ντίνα Ντζιώρα [email protected].

Παρακαλείσθε να αναφέρετε στην επιστολή σας την τοποθεσία και το μάθημα που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και να εξηγήσετε πώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επηρεάσει τον ρόλο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δήλωση και το κόστος συμμετοχής, επικοινωνήστε με την Ντίνα Ντζιώρα:

Email: [email protected]  

Τηλέφωνο: 210 369 2358

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News