default-image

Ο «Βασίλης του Εμπορικού με τα κουλούρια του» έφυγε αθόρυβα

Κρήτη
Ο «Βασίλης του Εμπορικού με τα κουλούρια του» έφυγε αθόρυβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη στην κοινωνία της πόλης των Χανίων και κυρίως της περιοχής του Εμπορικού Κέντρου Ερμής, σκόρπισε η είδηση του ξαφνικού θανάτου ενός αγαπητού κουλουρτζή που τα τελευταία δεκατρία χρόνια είχε επιλέξει να ζει σε στεγασμένο χώρο του Εμπορικού Κέντρου στην οδό Μπονιαλή.

Γνωστός στους περισσότερους κατοίκους και εργαζόμενους του κέντρου ως ο Βασίλης του Εμπορικού, ο 68χρονος έσβησε ενώ κοιμόταν σε ένα ράντζο ,πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.

Άστεγος εκ πεποιθήσεως, ο κουλουρτζής που συνήθιζε να πουλά τα κουλούρια του έξω από το Δημαρχείο Χανίων στην οδό Κυδωνίας και στην οδό Καραϊσκάκη,  βρέθηκε νωρίς χθες το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του, στο ράντζο που κοιμόταν στο υπόγειο του Εμπορικού Κέντρου Ερμής. Η παρουσία του, ήταν εκείνη που κίνησε υποψίες στην ιδιοκτήτρια καφενείου του Εμπορικού Κέντρου, μιας και ο Βασίλης ήταν τόσο υπερήφανος που φρόντιζε την ώρα που τα καταστήματα ανοίγουν, να έχει ήδη μαζέψει το νοικοκυριό του, ένα ράντζο και λιγοστά ρούχα, και να έχει φύγει για το μεροκάματο.

 Όταν χθες η κ. Μαίρη τον πλησίασε, διαπίστωσε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του, γεγονός που επιβεβαίωσε λίγα λεπτά αργότερα και γιατρός που βρέθηκε στο σημείο. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 68χρονο όμως όταν εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ήταν ήδη νεκρός. «Ζούσε μαζί μας. Κάθε πρωί δεν τον έβρισκα στο γνωστό σημείο του υπογείου γιατί ήξερα ότι έφευγε πολύ νωρίς. Επειδή σήμερα τον βρήκα ,πήγα κοντά για να τον ξυπνήσω. Όμως δεν τα κατάφερα. Με ανησύχησε πολύ αυτό και τελικά επιβεβαιώθηκε ο φόβος μου. Λυπάμαι πολύ για το τέλος του» είπε στη Ν.Κ. η γυναίκα που βρήκε τον άτυχο κουλουρτζή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΤΖΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ

Ο Βασίλης, έφυγε αθόρυβα, προκαλώντας βαθιά θλίψη στους καταστηματάρχες και εργαζόμενους της οδού Μπονιαλή, που τα τελευταία δεκατρία χρόνια, αποτελούσαν την οικογένεια του. Όπως έλεγαν χθες, καταγόταν από την Κατερίνη, είχε δύο παιδιά  και ήρθε στα Χανιά για προσωπικούς λόγους που κανείς δε γνωρίζει. Στο Εμπορικό Κέντρο Ερμής βρήκε στέγη το 2004. Ήταν πάντα καθαρός και περιποιημένος, με όψη ασυνήθιστα αξιοπρεπή για άνθρωπο χωρίς στέγη. Δε ζητούσε βοήθεια από κανέναν ,ούτε δεχόταν.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί επιχειρηματίες του Εμπορικού Κέντρου αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες, είχαν ενδιαφερθεί για την περίπτωση του 68χρονου, όμως εκείνος είχε άρνηση να δεχτεί την προσφορά στέγης. Φαγητό εξασφάλιζε από τα συσσίτια, φρόντιζε για την υγιεινή του στις τουαλέτες του Εμπορικού Κέντρου και πήγαινε τα ρούχα του σε καθαριστήριο. Η ζωή του Βασίλη του κουλουρτζή προκαλούσε σε όσους τον γνώριζαν εντύπωση.

«Ήταν αξιοπρεπής και εκ πεποιθήσεως άστεγος. Δεν θέλησε να μείνει σε χώρους που του προσφέρθηκαν από κάποιους εδώ. Και ίσως να είχε σκεφτεί ότι θα του συνέβαινε αυτό ,να χάσει δηλαδή ξαφνικά τη ζωή του και ήταν αυτός ο λόγος για τον οποίο δεν είχε ποτέ δεχτεί» έλεγε συγκινημένη χθες η ιδιοκτήτρια του καφενείου του εμπορικού κέντρου. Αλλά και οι εργαζόμενοι των καταστημάτων της οδού Μπονιαλή που τον γνώριζαν και αγόραζαν συχνά από τα κουλούρια του Βασίλη, τόνιζαν ότι «τα έξοδα του τα έβγαζε με δικές του προσπάθειες, με όποιο τρόπο. Και ήταν περήφανος. Δεκατρία χρόνια έμενε εδώ. Άστεγος. Ερχόταν στο εμπορικό κέντρο για να έχει παρέα».

Ο αγαπητός σε όλους «Βασίλης του Εμπορικού», θα μείνει στις καρδιές και στη μνήμη όσων των γνώρισαν ως ο περήφανος και ευγενικός ,άστεγος κουλουρτζής.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News