default-image

Στα διεθνή ΜΜΕ η πολύνεκρη θεομηνία στη Δ.Αττική

Ελλάδα
Στα διεθνή ΜΜΕ η πολύνεκρη θεομηνία στη Δ.Αττική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έχουν γίνει οι καταστροφικές πλημμύρες στην Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και την Ελευσίνα, με ιστοσελίδες ανά τον κόσμο να μεταδίδουν εικόνες και βίντεο από τις καταστροφές και να παρακολουθούν στενά τον δραματικό απολογισμό.  

«Τέτοιου τύπου καταρρακτώδεις βροχές δεν είναι συνηθισμένες στην Ελλάδα, όπου οι κακές υποδομές αφήνουν τους πολίτες ευάλωτους στις πλημμύρες» γράφει το Reuters, που παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ελλάδα.

Την είδηση των καταστροφικών πλημμυρών μετέδωσε και το Associated Press -τηλεγράφημα το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου και εμφανίστηκε σε δεκάδες ιστοσελίδες, όπως τα αμερικανικά Fox News, ABC News και CTV News.

«Πλημμύρες στις δυτικές συνοικίες της ελληνικής πρωτεύουσας μετέτρεψαν τους δρόμους σε χείμαρρους λάσπης και μπάζων» γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις.

Το πρακτορείο εξέδωσε και δεύτερο τηλεγράφημα, ανεβάζοντας τον δραματικό απολογισμό σε 14.

Το βρετανικό δίκτυο BBC, που φιλοξενεί την είδηση στην πρώτη σελίδα του, αναφέρει ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές σε τρεις πόλεις κοντά στην Αθήνα και τονίζει ότι αρκετοί εκ των νεκρών είναι ηλικιωμένοι που βρέθηκαν μέσα στα σπίτια τους.

«"Χάθηκαν όλα. Η καταστροφή είναι βιβλική" είπε η δήμαρχος της Μάνδρας Γιάννα Κριεκούκη στην κρατική τηλεόραση ΕΡΤ» γράφει το βρετανικό δίκτυο, και συμπληρώνει: «Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ενώ υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει εκφράσει τα συλλυπητήριά του. Εντονες βροχοπτώσεις έχουν πλήξει περιοχές της Ελλάδας για περίπου μια εβδομάδα».

Το ρεπορτάζ του BBC

Το βρετανικό δίκτυο συνοδεύει το ρεπορτάζ του με φωτογραφίες των καταστροφών ενώ έχει αναρτήσει και βίντεο από τους χείμαρρους που «καταπίνουν» αυτοκίνητα.

To Al Jazeera φιλοξενεί τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Μεγάρων Σταύρου Φωτίου, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με το δίκτυο.

«Δεχόμαστε εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές και στους ανοιχτούς δρόμους αλλά η βροχή δεν έχει σταματήσει» είπε ο ίδιος.

Το δίκτυο εξηγεί ότι ο κ. Φωτίου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό των σπιτιών και των οχημάτων που έχουν υποστεί ζημιές αλλά «οι δημοτικές αρχές εργάζονται με την πυροσβεστική για να βοηθήσουν τους ανθρώπους» που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Πολλά αυτοκίνητα διαλύθηκαν ή υπέστησαν ζημιές στους δρόμους και πολλοί άνθρωποι είναι στους δρόμους επειδή τα σπίτια τους είναι πλημμυρισμένα» είπε ένας Ελληνας δημοσιογράφος στο δίκτυο, συνεχίζοντας: «Οι άνθρωποι περιμένουν βοήθεια αλλά οι περισσότεροι δεν φαίνεται να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο πλέον». Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν και το βράδυ της Τετάρτης.

Mε τη σειρά του, το RTE περιγράφει τις εικόνες καταστροφής στη δυτική Αττική. «Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν βυτιοφόρο , λεωφορεία και φορτηγά βυθισμένα σε λασπόνερα και χείμαρρους να σαρώνουν ολόκληρες γειτονιές» γράφει το RTE, μεταδίδοντας επίσης ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι διασώθηκαν από λεωφορείο.

To άρθρο του RTE

To Ruptly μεταδίδει μέσω Facebook live εικόνα από τις πληγείσες περιοχές, αναδεικνύοντας το ανθρώπινο δράμα και τα παράπονα των κατοίκων των περιοχών.

| iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News