default-image

Ύψωσε σημαία στο στύλο: Τι λέει το 15αμελές του σχολείου

Κρήτη
Ύψωσε σημαία στο στύλο: Τι λέει το 15αμελές του σχολείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην άποψη του το 15αμελες του Γενικού Λυκείου Γαζίου ότι εδώ και χρόνια είχε ζητηθεί η τοποθέτηση σημαίας στο σχολείο  χωρίς ωστόσο να έχει  ικανοποιηθεί το αίτημα των μαθητών .

Όπως διευκρινίζει σε νεότερη ανακοίνωση του, , ο μαθητής που ύψωσε σημαία σε στύλο, δεν γνώριζε ότι την ίδια μέρα η διεύθυνση το σχολείου τοποθετούσε τη σημαία στην είσοδο του κτιρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΨΩΣΕ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ

Το 15μελες του Γ.Ε.Λ Γαζίου εκλεγμένο από τη μαθητική κοινότητα, αποφάσισε να καταθέσει την άποψη του αναφορικά με το ζήτημα που έχει στιγματίσει το σχολείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:"

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της τριετούς λειτουργίας του, έχει τεθεί στο παρελθόν αρκετές φορές το ζήτημα από ορισμένους μαθητές της τοποθέτησης της ελληνικής σημαίας στην είσοδο του σχολείου. Όμως δεν υπήρξε η αντίστοιχη μέριμνα από τους αρμόδιους. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, το 15μελες αμέσως μετά την εκλογή του, έθεσε ως πρωταρχικό αίτημα την κατασκευή ιστού για την ελληνική σημαία, κάτι που είχε παραληφθεί όλα αυτά τα χρόνια. Η διεύθυνσης του σχολείου επιδίωξε άμεσα την εκπλήρωση του αιτήματος, υποστηρίζοντας ότι η τοποθέτηση της θα πραγματοποιηθεί λίγες μέρες πριν την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Μέσα όμως σ' αυτό το χρονικό διάστημα, δεν υλοποιήθηκε η εκπλήρωση αυτού του σκοπού, με αποτέλεσμα ο μαθητής να πάρει ο ίδιος την πρωτοβουλία να ανέβει στο φύλο φωτισμού και να υψώσει τη σημαία. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα ο υποδιευθυντής του σχολείου τοποθετούσε τη σημαία στην είσοδο του κτιρίου, γεγονός που ο μαθητής αγνοούσε.

Έπειτα από αυτή την πράξη, ο σύλλογος καθηγητών αποφάσισε κατόπιν διενέργειας συμβουλίου, να επιβάλει ως τιμωρία στον μαθητή μονοήμερη αποβολή, λόγω της επικινδυνότητας της πράξης του και της ευθύνης που φέρουν ως αρμόδιοι για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News