Ειδήσεις

Η «καρδιά» του τουρισμού στην πόλη των Χανίων... αλλάζει όψη

Ένας δρόμος - βιτρίνα για τα Χανιά πρόκειται να αναπλαστεί και να αλλάξει ριζικά όψη.

Η οδός Χάληδων, ο πιο τουριστικός και πολυσύχναστος δρόμος της πόλης, θα δεχτεί σειρά παρεμβάσεων και κυκλοφοριακών αλλαγών, στο πλαίσιο της μελέτης που εκπονήθηκε επί των ημερών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και υλοποιείται από την παρούσα με πόρους του δήμου που φτάνουν το 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Για το έργο πρόκειται να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός στις αρχές του 2018 με σκοπό να αρχίσει να υλοποιείται το επόμενο φθινόπωρο. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι την άνοιξη του 2019 η τουριστική περίοδος να αρχίσει με την οδό Χάληδων αναμορφωμένη.

Στο ίδιο έργο θα συμπεριληφθεί η ανάπλαση της Πλατείας του Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Παρεμβάσεις θα γίνουν επίσης στην πάροδο που ενώνει την οδό Χάληδων με την οδό Ζαμπελίου και σε δεύτερη φάση στην οδό Καραολή Δημητρίου. Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε από το Πράσινο Ταμείο χρηματοδότηση για την ανάπλαση της Πλατείας Σούδας, έργο που σχεδιάστηκε από τον πρώην δήμο Σούδας και μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει εφικτή η ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες και για το έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Νέας Χώρας με τη δημοτική αρχή να μιλά για μια νέα εποχή για τα Χανιά.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια