default-image

Τραγωδία στην Αττική: Νεκροί από την κακοκαιρία (video/pics)

Τραγωδία στην Αττική: Νεκροί από την κακοκαιρία (video/pics)

Σε αδιανόητη τραγωδία εξελίχθηκε η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα τη Δυτική Αττική. Συνολικά 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμυρισμένα σπίτια και άλλους χώρους, ενώ δύο εξ αυτών ανασύρθηκαν από τις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου.

Πρόκειται για 10 άντρες και 5 γυναίκες. Εικόνες καταστροφής καταγράφονται επιπλέον σε Νέα Πέραμο, Ελευσίνα, Μέγαρα και Μαγούλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΦΥΣΗ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Την ίδια ώρα, στο Θριάσιο νοσηλεύονται πολλά άτομα - "θύματα" της κακοκαιρίας. Κάποιοι απ' αυτούς μάλιστα σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Μία 82χρονη γυναίκα εντοπίστηκε περίπου στις 10:00 το πρωί νεκρή στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη. Είχε εγκλωβιστεί από τα νερά που έφθασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής ανέσυραν τη γυναίκα νεκρή.

Σύμφωνα με το in.gr, περίπου μία ώρα αργότερα, στην οδό Αγαμέμνωνος στην Μάνδρα, ένας ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες νεκρός στο πλημμυρισμένο σπίτι του.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας περίπου 65 ετών. Ο άνδρας αυτός βρέθηκε σε προαύλιο χώρο στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Στον τραγικό αυτό κατάλογο, οι άνθρωποι δυστυχώς αυξάνονται.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Οι σοροί 2 ατόμων βρέθηκαν στη θάλασσα

Μάλιστα, οι σοροί δύο ατόμων, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντοπίστηκαν στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωϊνή νεροποντή στη Νέα Πέραμο.

Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν. Παράλληλα, σκάφη του ΛΣ πραγματοποιούν περιπολίες από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Επιχείρηση απεγκλωβισμών

Οι πυροσβέστες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να ανταποκριθούν σε εκατοντάδες κλήσεις που γίνονται από πολίτες που είτε έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους, είτε έχουν πλημμυρίσει τα σπίτια τους.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτήν την ώρα 150 πυροσβέστες και 50 οχήματα από την Αττική, καθώς και πέτνε ακόμη από την Κόρινθο. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αναμένεται να ενισχυθούν από τρεις ομάδες ΕΜΑΚ (30 άτομα), καθώς και μηχανήματα και αντλίες από τη Λαμία, την Πάτρα και τη Λάρισα.

Από νωρίς το πρωί έχουν απεγκλωβιστεί 12 άτομα από λεωφορείο που παγιδεύτηκε από τα νερά στην γέφυρα της Μάνδρας.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Νέας Περάμου, μετά την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε, το πρωί, την περιοχή. Απίστευτες είναι οι εικόνες καταστροφής που προκάλεσε η «σαρωτική» βροχή: Πλημμυρισμένα σπίτια, αυλές μέσα στη λάσπη, αυτοκίνητα ακινητοποιημένα, μάντρες ξηλωμένες και δεκάδες οι καταστροφές σε καταστήματα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΙ

Οι κάτοικοι της Νέας Περάμου από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο πόδι, προσπαθώντας να περισώσουν ό,τι μπορούν. «Μου γκρέμισε τη μάντρα. Το υπόγειο έχει πλημμυρίσει», αναφέρει νοικοκυρά που προσπαθεί να βγάλει το νερό και τη λάσπη από την αυλή της.

Ενώ, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου, λέει ότι «η ζημιά στο μαγαζί είναι γύρω στα 20.000-25.000 ευρώ. Όλα τα έπιπλα που ήταν ξύλινα έχουν καταστραφεί. Τα ψυγεία κάηκαν».

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών:

Δείτε τον κόκκινο χείμαρρο στο Θριάσιο Πεδίο από ψηλά

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η εικόνα καταστροφής που εμφανίζουν μετά τη θεομηνία περιοχές στη Δυτική Αττική όπου μέχρι στιγμής καταγράφονται τουλάχιστον επτά θάνατοι.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν τα αίτια της καταστροφής στις περιοχές, ειδικά του Θριάσιου Πεδίου, και να διακριβωθεί αν προκύπτουν αδικήματα.

Ο κ. Ζαγοραίος ζητά, αν χρειαστεί, να κινηθεί σε βάρος υπαιτίων η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη και προσαγωγή τους στον εισαγγελέα. Ανάμεσα στα αδικήματα που τίθενται στο στόχαστρο της έρευνας είναι και τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις που επέδρασαν στον σχηματισμό φονικών ορμητικών χειμάρρων εντός των πόλεων που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Βίντεο: newsit.gr, φωτογραφίες: cnn.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News