default-image

Εικόνες καταστροφής και εγκλωβισμοί στη Νέα Πέραμο (video)

Εικόνες καταστροφής και εγκλωβισμοί στη Νέα Πέραμο (video)

Εικόνες καταστροφής στα σπίτι και τις επιχειρήσεις, αλλά και πολλοί εγκλωβισμοί οδηγών και κατοίκων συνθέτουν το σκηνικό της κακοκαιρίας στη Νέα Πέραμο Αττικής, σήμερα το πρωί.

Περισσότερες από 50 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στην περιοχή της Νέας Περάμου Αττικής, για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας, από τις 3:30 τα ξημερώματα.

Οι πυροσβέστες επιχείρησαν για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο ενώ προβλήματα υπήρξαν ακόμα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος εκείνο και στο ρεύμα προς Μέγαρα.

Οδηγός που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ανέφερε πως ήταν εγκλωβισμένος από τις 5 το πρωί. Ο οδηγός κινείτο στην περιοχή της Νέας Περάμου, όπου σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, "το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο. Είναι σαν κοίτη ποταμού", πρόσθεσε.

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο, απεγκλωβίζοντας τους οδηγούς δύο άλλων οχημάτων, που είχαν κολλήσει. Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή "Νεράκι". Εγκλωβισμένοι υπάρχουν και σε σπίτια με την κινητοποίηση των Αρχών να είναι πολύ μεγάλη. Αυτή τη στιγμή σπεύδουν όλα τα πυροσβεστικά οχήματα της Ελευσίνας, των Μεγάρων καθώς και τέσσερα από την Αθήνα.

Δείτε το βίντεο:

Καταστροφές και στη Μάνδρα

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί και στη Μάνδρα, όπου έχει μεταφερθεί το σοβαρό πρόβλημα, μετά τη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων από την καταρρακτώδη βροχή.

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Πηγή: news247.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News