Ειδήσεις

Συμβουλές για να μην πέσετε στις «παγίδες» της Black Friday

Χρήσιμες συμβουλές για τους καταναλωτές δίνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ενόψει της «Black Friday», ούτως ώστε οι καταναλωτές να μην «πέσουν» σε επικίνδυνες για την… τσέπη τους παγίδες.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των καταστημάτων στην εκπτωτική δράση «Black Friday» είναι προαιρετική και θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, δηλαδή στις 24/11.

Οι συμβουλές για τους καταναλωτές:

Οι καταναλωτές πρέπει να διενεργούν έρευνες αγοράς για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν κατά την περίοδο που θα προηγηθεί της «Black Friday», ώστε να διαμορφώσουν οι ίδιοι πραγματική εικόνα του μεγέθους των εκπτώσεων και προσφορών που θα εφαρμοστούν κατά την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου .

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την ημέρα πραγματοποίησης της δράσης, το όφελος για τους ίδιους από εφαρμογή εκπτώσεων και προσφορών θα πρέπει να προκύπτει σαφώς από τις αναγραφόμενες επί των πινακίδων των προϊόντων τιμών (τιμή πριν και τιμή μετά την πραγματοποίηση της δράσης).

Οι συμβουλές για τους εμπόρους:

Οι έμποροι θα πρέπει να εφαρμόζουν τις σχετικές διατάξεις της Κωδικοποίησης Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) αναφορικά με τις «Πρακτικές πώλησης με μειωμένη τιμή ή παροχή πρόσθετου οφέλους προϊόντων και υπηρεσιών».

Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα, εκτός αν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις των οικείων Αντιπεριφερειαρχών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια