Ειδήσεις

Ένας σύγχρονος μουσικός «χωρίς σύνορα», ο Γιώργος Στρατάκης!

Ο δικός μας μουσικός, Γιώργος Στρατάκης, κάνει ένα σπουδαίο πανελλήνιο βήμα και μας παρουσιάζει τη μουσική του.

Η μουσική δεν έχει όρια, δεν περιορίζεται σε μέρη και αυτό αποδεικνύει περίτρανα ο Κρητικός καλλιτέχνης Γιώργος Στρατάκης, που φροντίζει να «ταξιδέψει» τη μουσική του, τη μουσική μας, και πέρα από το νησί.

Ένα… πανελλήνιο βήμα επιχειρεί να πραγματοποιήσει ο ένας από τα αδέρφια, τα γνωστά και αγαπημένα μας «Στρατάκια», σαν σύγχρονος, παραδοσιακός μουσικός που θέλει να κάνει γνωστό όχι μόνο το πάθος και την αγάπη του για την κρητική μουσική, αλλά και την αξία της κουλτούρας του νησιού, της παραδοσιακής μουσικής που την ξέραμε, όχι όμως μέσα από τα μάτια, τα αυτιά, τη φωνή του Γιώργου Στρατάκη.

«Δεν μπορούσα να κάνω κάτι που κάνει κάποιος άλλος. Μ' άρεσε να εκφράζομαι ελεύθερα».

Μ' αυτά τα λόγια, ο γνωστός καλλιτέχνης Γιώργος Στρατάκης αναφέρεται ουσιαστικά στο ξεκίνημά του και στη βαθιά αγάπη που τρέφει για τη μουσική που ο ίδιος παράγει.

Η μεγαλύτερη αναγνώριση, όμως, αναμφισβήτητα προέρχεται από τον Ψαραντώνη, έναν σπουδαίο καλλιτέχνη που λέει χαρακτηριστικά ότι «ο καλλιτέχνης γεννιέται, δε μαθαίνεται, δε γράφεται στο χαρτί το συναίσθημα αυτό του καλλιτέχνη».

Ο Γιώργος Στρατάκης λοιπόν, καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Σύγχρονοι Παραδοσιακοί Μουσικοί» μας δείχνει αυτό ακριβώς που εκπέμπει και ο ίδιος: Πώς η μουσική ξεκινά από μέσα του και είναι αυτό που δίνει την ελευθερία στον καλλιτέχνη.

Ένα βήμα που τον κάνει ακόμη πιο γνωστό στο πανελλήνιο είναι αυτό στους «Σύγχρονους Παραδοσιακούς Μουσικούς» το Σάββατο στις 21.00.

Σχόλια