default-image

Με δύναμη ψυχής έτρεξε στο Μαραθώνιο ο νεφροπαθής αθλητής

Κρήτη
Με δύναμη ψυχής έτρεξε στο Μαραθώνιο ο νεφροπαθής αθλητής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να είναι νεφροπαθής, μπορεί μέρα παρά μέρα να περνάει ατελείωτες ώρες στο νοσοκομείο και να παίρνει μία… «παράταση ζωής», όμως ο αθλητής, Μάριος Μαρκόπουλος, δε χάνει τη δύναμή του, συμμετέχοντας μάλιστα στον 35o Μαραθώνιο Αθήνας.

Ο Μάριος για δεύτερη χρονιά, έτρεξε στο αγώνισμα των 5.000μ. με την ομάδα των Μεσογειακών Κέντρων Αιμοκάθαρσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μήνυμα από αυτή την προσπάθεια είναι να «προκαλέσει» και να «προσκαλέσει» τους συνασθενείς του να γυμναστούν, μιας και ο αθλητισμός και η ήπια γυμναστική τους βοηθά στην βελτίωση της θεραπείας τους.

Ακόμη, οι ασθενείς διατηρούνται σε μια καλή φυσική και σωματική κατάσταση προκειμένου να δεχτούν το πολυπόθητο «δώρο» της μεταμόσχευσης.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV, ο αθλητισμός τον έχει βοηθήσει να αντιμετωπίσει την ασθένειά του, τόσο ψυχικά, όσο και στη βελτίωση της θεραπείας του.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΖΩΗΣ ΕΝΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΗ ΑΘΛΗΤΗ

Παράλληλα, μέσα από την αγωνιστική του προσπάθεια, επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει όλους τους ανθρώπους για την Δωρεά Οργάνων και να τους καλέσει να ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΖΩΗ με την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο.

Ποιος είναι ο Μάριος Μαρκόπουλος

Είναι αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και του bowling, με σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια σε Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ φέτος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στην ταχύτητα των 100μ.

Στη σχετική του ανακοίνωση για τη συμμετοχή του στο Μαραθώνιο, ο αθλητής ευχαριστεί τόσο τους προπονητές του, όσο και τους χορηγούς του, καθώς και το Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών και τη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Mesogeios.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News