default-image

Διαμαρτυρία με μαντινάδες για τις απαλλοτριώσεις στο Καστέλι

Κρήτη
Διαμαρτυρία με μαντινάδες για τις απαλλοτριώσεις στο Καστέλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μαντινάδες και πανό περίπου 430 κάτοικοι χωριών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος πολιόρκησαν το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, οι οποίοι ζητούσαν τον καθορισμό τιμής μονάδας για τις απαλλοτριώσεις των περιουσιών τους σε μια προσπάθεια να εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Από το πρωί της Τρίτης κάτοικοι από τον Ευαγγελισμό, τον Αρχάγγελο και τα Ρουσσοχώρια, οι οποίοι είναι κατά πλειοψηφία αγρότες, βρέθηκαν λοιπόν στο κέντρο του Ηρακλείου.

Οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων διαμαρτυρήθηκαν για την πολύ χαμηλή τιμή που έχει προταθεί, ενώ παράλληλα ζητούσαν αναβολή προκειμένου να προετοιμαστούν και να ενημερωθούν, με τη συμβολή δικηγόρων και πραγματογνωμόνων. Στόχος τους είναι να καθοριστεί το ύψος της αποζημίωσης που διεκδικούν.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ;

Οι ίδιοι δήλωσαν αποφασισμένοι διότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, όπως λένε, δεν θα μπορούν να ζήσουν χωρίς τις καλλιέργειές τους.

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου ζήτησε την αναβολή για τις απαλλοτριώσεις στο Καστέλι για τις 12 Δεκεμβρίου, το δικαστήριο όμως αποφάσισε την αναβολή για τις 9 Ιανουαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News