default-image

ΒΟΑΚ: Εκτός σχεδιασμού το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά

Κρήτη
ΒΟΑΚ: Εκτός σχεδιασμού το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης έρχεται να τροποποιήσει την υφιστάμενη ώστε να συμπεριληφθεί στη μελέτη και το τμήμα του Αγίου Νικολάου, όπως είχε εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υποδομών στο αναπτυξιακό συνέδριο. Μεταθέτει όμως στο μέλλον την ένταξη του τμήματος Κίσσαμος Χανιά, με το αιτιολογικό ότι είναι δευτερευούσης σημασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φώτης Καζάσης ξεκαθάρισε ότι το έργο της συντήρησης, κατασκευής και εκμετάλλευσης του Βόρειο Οδικού Άξονα Κρήτης δεν θα εξαιρεί κανένα τμήμα. Παράλληλα με την εκπόνηση της μελέτης για το πρώτης προτεραιότητας τμήμα Χανίων- Αγίου Νικολάου, θα τρέχουν οι διαδικασίες για να καταστούν ώριμες και οι υπόλοιπες μελέτες.

Ο ΟΑΚ προχωρά στην ολοκλήρωση Φακέλου Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων στο τμήμα Χανιά - Άγιος Νικόλαος με χρόνο παράδοσης τον προσεχή Δεκέμβριο.

Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ο ΟΑΚ εκτιμά ότι ουσιαστικά επισπεύδονται οι ενέργειες ούτως ώστε ο διαγωνισμός για το τμήμα από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο να βγει στον αέρα εντός του 2018.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News