Ειδήσεις

Αρναούτογλου: Και Μεσογειακός κυκλώνας στην Ελλάδα

Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται σκληρά από την μανία της «Ευρυδίκης», μετεωρολογικές προγνώσεις κάνουν λόγο για έναν Μεσογειακό κυκλώνα.

Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται σκληρά από την μανία της «Ευρυδίκης», μετεωρολογικές προγνώσεις κάνουν λόγο για έναν Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά που αναμένεται να εκδηλωθεί τις επόμενες ημέρες.

Στη σχετική ανακοίνωση προχώρησε ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, εξηγώντας παράλληλα ότι βαρομετρικό χαμηλό σταδιακά θα αρχίσει να παίρνει τη μορφή του κυκλώνα με χαρακτηριστικά: θερμό πυρήνα, απουσία μετώπων και θυελλώδεις ανέμους γύρω από το "μάτι" του).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΔΙΚΗΣ ΕΦΕΡΕ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Πάντως ο κ. Αρναούτογλου ξεκαθαρίζει ότι σαφή εικόνα θα υπάρξει τις επόμενες ώρες και ημέρες για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Αρναούτογλου:

«Αρκετά προγνωστικά μοντέλα θέλουν το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού που αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές τις επόμενες ημέρες, να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας μας προς το βράδυ τις ερχόμενης Παρασκευής και να παίρνει τη μορφή ακόμα κι ενός Medicane, ενός δηλαδή Μεσογειακού κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά (θερμό πυρήνα, απουσία μετώπων και θυελλώδεις ανέμους γύρω από το "μάτι" του).

Αυτό το "μάτι" εύκολα μάλιστα μπορεί να το διακρίνει κανείς και στους χθεσινούς προγνωστικούς χάρτες της ΕΡΤ για την ερχόμενη Παρασκευή!.

Θα πρέπει όμως να υπογραμμίσω και να τονίσω ότι έχουμε ακόμα πολλές ημέρες μπροστά μας και είναι ακόμα πολύ νωρίς για βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αν πράγματι τελικά θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη... Μέσα και από εδώ.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΕΦΤΑΣΕ- ΠΩΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Σχόλια