default-image

Κωδικός ΟΦΗ και ερμηνείες όσων είπε ο Νίκος Παπαδόπουλος

Ποδόσφαιρο
Κωδικός ΟΦΗ και ερμηνείες όσων είπε ο Νίκος Παπαδόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πιο σημαντικό απ' όλα στο παιγνίδι της Κυριακής του ΟΦΗ με τον αδύναμο Αιγινιακό, ήταν οι δυνατές δηλώσεις του Νίκου Παπαδόπουλου στη συνέντευξη τύπου, που το ακολούθησε.

Οι δηλώσεις του επιδέχονται ερμηνείες, πέρα από το αυτονόητο ότι η κρητική ομάδα χρειάζεται την καθολική στήριξη των μετόχων της, πριν είναι αργά.

#Αυτό το «πριν είναι αργά» αποτελεί και την ουσία των λέξεων του έμπειρου προπονητή, που ως προς τη σχέση διοίκησης και μετόχων, σηκώνουν και μια «διφορούμενη» εξήγηση, όπως ακριβώς είναι η υπόσταση αυτής της σχέσης, με όσα έχουν συμβεί ως τώρα ή με όσα μέλλουν να συμβούν.

Εννοούσε δηλαδή ότι να στηρίξουν οι «αποστασιοποιημένοι» μέτοχοι τη διοίκηση Τσάλου, ή τους χτυπούσε πολύ δυνατά το καμπανάκι να ενεργοποιηθούν τάχιστα; Πολλοί έχουν μείνει πάντως, σε αυτό που τόνισε με έμφαση: «Τα λέω αυτά τώρα, που είναι ακόμη νωρίς και η ομάδα έχει κάνει μόνο ένα μικρό στραβοπάτημα».

#Ερμηνεία σηκώνει επίσης μια ακόμη αποστροφή του λόγου του: «Όλοι μας κάνουμε λάθη, αλλά με συζήτηση και σοβαρότητα τα λύνουμε…»

#Η ρευστή κατάσταση στη σχέση διοίκησης - μετόχων αποτελεί όντως πρόβλημα για την προοπτική του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα και φυσικά αν υπάρξει άλλη «χοντρή» στραβή, ο ανταγωνισμός θα γίνει άνισος και χωρίς «μπράτσο» ή μια λύση αντεπίθεσης (που απαιτεί χρήμα), θα γίνει μεγάλο πρόβλημα.

#Από την άλλη οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, θέλουν τον τεχνικό ηγέτη να μην επιθυμεί μια συνεργασία της νυν διοίκησης με ορισμένα πρόσωπα, που ναι μεν δείχνουν να είναι στα «μαχαίρια», αλλά από την άλλη φαντάζει να λειτουργούν σαν να υφίσταται μια «κρυφή» συνεργασία μεταξύ τους!

Ποιοι είναι αυτοί που ο Παπαδόπουλος, δεν κάνει καν κέφι να συνεργαστεί; Να είναι τα πρόσωπα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στα δύο εκτός έδρας παιγνίδια δια γνωστού εκπροσώπου τους, όπως στην Καρδίτσα και στις Σέρρες;

Για ποιον φέρεται να έχει ειπωθεί, ότι «αν αυτός έλθει στο ξενοδοχείο, εγώ φεύγω;» και από ποιον;

#Ακόμη: Ποιοι θεωρούν και για ποιους το εννοούν ότι «σφίγγει ο κλοιός»; Από την άλλη υπάρχει τακτική και στρατηγική να «κουραστούν» βασικοί μέτοχοι για να παραδώσουν τις μετοχές τους και το «τιμ» να βρεθεί με δυνατό πακέτο;

-Όλα είναι εικασίες, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι να υποστηριχτεί ο ΟΦΗ απ' όλους σε αυτό το καλό «μομέντουμ», που λέει ο Παπαδόπουλος για να γίνει στέρεη η πορεία του ΟΦΗ, απέναντι σε ανταγωνιστές που έχουν κι άλλα όπλα.

Ένα πρωτάθλημα δεν είναι κάτι απλό...

Η πρώτη εικόνα των τριών πρώτων αγωνιστικών στη Football League, προϊδεάζει για ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν άνοδο από τα μεγάλα και βαριά ονόματα και από την άλλη ακραία άνισες μάχες με τους από κάτω που συχνά θυμίζουν Γ΄εθνική.

Ο Άρης, η Παναχαϊκή, ο ΟΦΗ και η Δόξα Δράμας, έχουν το όνομα και τη χάρη, όσο κι αν η τελευταία με την παλιά Καλαμαριά, παρουσιάζουν αδυναμίες στο αγωνιστικό τους μέρος. Εκείνο που στην παρούσα φάση χρειάζεται όμως να ενδυναμώσει ο ΟΦΗ είναι η εν γένει παρουσία του στα ορατά και αθέατα μέρη του πρωταθλήματος, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Η Παναχαϊκή που τραβά πίσω της μια ιστορία επίσης, και μια Πάτρα, διαθέτει ηγέτη, όπως ο Κώστας Κατσουράνης, που οδηγεί, έχοντας με την προσωπικότητα και την ιδιότητά του, βαθιές σχέσεις με την ΕΠΟ και τη διοργανώτρια, αλλά και την πολιτική. Μόλις πριν λίγες μέρες ήταν ο εκλεκτός του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη στο συνέδριο για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Άρης ξεκίνησε αποτελεσματικός και οι άλλοι διαθέτουν και κάποιους "θείους" στην Κορώνη... Καθόλου τυχαίο που άνοιξε θέμα με "SOS", ο Παπαδόπουλος…

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News