default-image

Η Coca-Cola 3Ε προετοιμάζει τους νέους της Κρήτης για την αγορά εργασίας

Κρήτη
Η Coca-Cola 3Ε προετοιμάζει τους νέους της Κρήτης για την αγορά εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης το τετραήμερο σεμινάριο του προγράμματος YOUTH Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Το πρόγραμμα υποδέχεται, από τις 13 μέχρι και τις 16 Νοεμβρίου, 50 νέους της Κρήτης 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη εκπροσώπησε στη σημερινή εναρκτήρια εκδήλωση του τετραήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών-Διεθνών θεμάτων κ. Γιώργος Αλεξάκης. Στον χαιρετισμό του ο κ. Αλεξάκης συνεχάρη τους διοργανωτές, τα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ενώ χαρακτήρισε καινοτόμο το πρόγραμμα για τη νέα γενιά. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε νέους ανθρώπους, σε νέους επιστήμονες που αύριο θα πάρουν τη σκυτάλη για να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ασφαλέστερα λιμάνια, απ' αυτά που βρισκόμαστε σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο κ. Αλεξάκης παρόντων των νέων που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο, τονίζοντας παράλληλα ότι, «μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον η Περιφέρεια Κρήτης, θεωρεί ότι γεφυρώνονται οι δεξιότητες που ζητούν οι επιχειρήσεις από τους μελλοντικούς εργαζομένους τους, με τις γνώσεις που αποκομίζει κανείς από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ έρχονται  σε επαφή οι  νέοι που αναζητούν εργασία με επιχειρήσεις και φορείς που μπορούν να προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ; ΗΡΘΕ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας τόνισε ότι, «το δικό μας σχέδιο προϋποθέτει  την κοινή προσπάθεια και στράτευση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων για τη μετατροπή της Κρήτης σε ένα πανευρωπαϊκό κόμβο έρευνας και καινοτομίας». Κλείνοντας πρόσθεσε, ότι, σε αυτό το πλαίσιο στηρίζουμε και επιδιώκουμε συνεργασία όλων των ερευνητικών και πανεπιστημιακών μας ιδρυμάτων με την αγορά και τον επιχειρηματικό τομέα.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου παρευρέθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας  και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός και εκ μέρους του Δήμου Αγίου Νικολάου η Αντιδήμαρχος κα Έφη Βελημβασάκη.

Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, μέσω  καθοδήγησης από έμπειρα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της αγοράς που θα λειτουργήσουν ως μέντορές τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, μέσα από πολλές πρακτικές ασκήσεις.

Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έμαθαν πως να κάνουν το βιογραφικό τους να ξεχωρίζει, πως να προετοιμάζονται για μια συνέντευξη, πως να ξεχωρίζουν τα δυνατά τους σημεία και πως να παρουσιάζουν αποτελεσματικά τον εαυτό τους. Τις επόμενες τρεις μέρες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν βασικές γνώσεις πάνω στον επιχειρηματικό σχεδιασμό, τη διοίκηση έργου, τα οικονομικά, καθώς και τις δεξιότητες πωλήσεων & διαπραγματεύσεων. Στο τέλος του σεμιναρίου οι νέοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, για όλα τα πεδία στα οποία εκπαιδεύτηκαν.

Παράλληλα, το YOUTH Empowered διαθέτει μία δωρεάν, ανοιχτή σε όλους τους νέους  πλατφόρμα e-learning, το youthempowered.gr. Με μία απλή εγγραφή, μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενο των σεμιναρίων, αλλά και σε επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό, δωρεάν προσωπικό τεστ αξιολόγησης και διαδραστικές παρουσιάσεις από στελέχη της αγοράς που λειτουργούν εθελοντικά ως μέντορες.

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, είναι η κορυφαία εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Με τρεις εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα, το mega plant Σχηματαρίου και τα εργοστάσια εμφιάλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Αίγιο, παράγει και διανέμει ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο ποιοτικών προϊόντων που εξυπηρετούν τις ανάγκες των καταναλωτών κάθε στιγμή της ημέρας σε οποιαδήποτε περίσταση, στα οποία περιλαμβάνονται τα εμπορικά σήματα της Coca-Cola Company, οι δικές της μάρκες, όπως οι χυμοί Amita και Frulite καθώς και το μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, καθώς και τα προϊόντα που διανέμει όπως τα σνακ TSAKIRIS, καφές Lavazza, τα ενεργειακά ποτά Monster, καθώς και αλκοολούχα ποτά των οίκων Edrington, Brown-Forman, Ισιδώρου Αρβανίτου και Gruppo Campari. Οι τοπικές δραστηριότητές της έχουν σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα, με συμβολή στην απασχόληση και στην οικονομία, δημιουργώντας το 54,6% του κύκλου εργασιών του τομέα των αναψυκτικών στην Ελλάδα. Κοντά στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται, η εταιρεία υποστηρίζει ενεργά τις τοπικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην ενδυνάμωση και απασχολησιμότητα των νέων, την αειφόρο ανάπτυξη και την ευημερία της κοινότητας.

Μάθετε περισσότερα στο gr.coca-colahellenic.com και στο Facebook

Το δίκτυο συνεργατών και υποστηρικτών του Youth Empowered

Οι συνεργάτες του προγράμματος συμβάλλουν στο σκοπό του προγράμματος εθελοντικά, προσφέροντας περιεχόμενο, μέντορες και δυνατότητες δικτύωσης. Στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος είναι το Kariera.gr. Με την εμπειρία και εξειδίκευσή του στη διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού, βοηθά στη συνολική διεξαγωγή του προγράμματος, την πρόσκληση των συμμετεχόντων, την ενίσχυση του περιεχομένου, και την ενημέρωση για διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Συνεργάτης Εκπαίδευσης είναι η Humanis ΗR Consultants, μια ομάδα Εκπαιδευτών και συμβούλων με σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, που επιμελείται το περιεχόμενο των εκπαιδεύσεων και τη διεξαγωγή των σεμιναρίων. Το Job Pairs, με εξειδίκευση στο mentoring, συμβάλει στην επιμέλεια και την οργάνωση του δικτύου των μεντόρων και την εξασφάλιση της άριστης σχέσης μεταξύ μέντορα και εκπαιδευόμενου. To Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος Κ.Ε.Μ.ΕΛ, παρέχει στους νέους επαγγελματική καθοδήγηση από τα μέλη του - ενεργά ή πρώην ανώτατα διευθυντικά στελέχη μεγάλων ελληνικών ή διεθνών εταιρειών - που συμμετέχουν σε ρόλο μέντορα και εισηγητή.

Η Marketing Greece συνεισφέρει στο πρόγραμμα με ανάπτυξη περιεχομένου σχετικού με επαγγελματικές δεξιότητες στον τομέα του τουρισμού. Η εταιρεία Owiwi προσφέρει ένα έγκυρο και αξιόπιστο, ψυχομετρικό εργαλείο τελευταίας γενιάς υπό τη μορφή ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Η εταιρεία PwC Greece, συνεισφέρει στην ενίσχυση του δικτύου των μεντόρων και στο περιεχόμενο του προγράμματος, πάνω στο αντικείμενο εξειδίκευσής της. Το πρόγραμμα ReGeneration, συμβάλει στην επικοινωνία με νέους υποψηφίους και την ενίσχυση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Τέλος, το StartUpGreece, συμβάλλει στο πρόγραμμα, υποστηρίζοντας τους συμμετέχοντες, που επιθυμούν να ξεκινήσουν μία δική τους επιχείρηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News