Ειδήσεις

«Direct» στο σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών ουσιών

Χρήση Ναρκωτικών. Ένα κοινωνικό φαινόμενο και μια πραγματικότητα. Μία εφιαλτική καθημερινότητα για δεκάδες συνανθρώπους μας που ζουν τον εφιάλτη των ναρκωτικών.

Πολλοί από αυτούς μάλιστα δεν μπορούν να ξεφύγουν και να δώσουν στον εαυτό τους μία νέα ευκαιρία για να γνωρίσουν το αληθινό πρόσωπο της ζωής για μία καθημερινότητα γεμάτη ζωντάνια, αισιοδοξία και χαμόγελα.

Παρά τα προβλήματα που προκύπτουν από την κρίση και την ύφεση, κοινωνικές δομές κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου άτομα κάθε ηλικίας που βιώνουν τον εφιάλτη των ναρκωτικών, να κατορθώσουν να επανενταχθούν στην κοινωνία και να ανοίξουν μία νέα σελίδα στην ζωή τους. Οι τρικλοποδιές ωστόσο της Πολιτείας και η έλλειψη ενός οργανωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση της σύγχρονης αυτής μάστιγας αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι.

Στο προσκήνιο ήρθε τις τελευταίες ώρες η λάθος προσέγγιση και αντιμετώπιση περιστατικών από τους εμπλεκόμενους φορείς με πρωταγωνιστές τοξικομανείς. Τρανό παράδειγμα η 26χρονη από το Ηράκλειο η οποία λίγες ώρες μετά την σύλληψή της για ληστεία και την απόφαση να αφεθεί ελεύθερη , εκτός ελέγχου και σε κατάσταση αμόκ σκοτώνει έναν 35χρονο πατέρα δύο παιδιών για ασήμαντη αφορμή.

 Η εκπομπή Direct επιχειρεί να προσεγγίσει το φαινόμενο των ναρκωτικών.

 -Πόσο έχει αυξηθεί ο αριθμός των χρηστών σε παγκρήτιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια;

-Πόσοι έχουν αναζητήσει την διέξοδο μέσα από κέντρα απεξάρτησης;

-Πόσο εύκολο είναι κάποιος να βρει ναρκωτικές ουσίες;

-Πως χειρίζεται σε καθημερινή βάση τα περιστατικά το ΕΚΑΒ;

Απόψε στις 23.00 στην εκπομπή «Direct» με το Νίκο Παναγιωτόπουλο!

Σχόλια