Ειδήσεις

Συνέχεια στη δίκη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται σήμερα μετά από τη διακοπή της προηγούμενης συνεδρίασης της πολύκροτης δίκης στις 3 Νοεμβρίου.

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - για το μακελειό που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2012 στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο 34χρονος Πρίαμος Ξυδάκης και ο 64χρονος Μανόλης Σταυρουλάκης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται σήμερα μετά από τη διακοπή της προηγούμενης συνεδρίασης της πολύκροτης δίκης στις 3 Νοεμβρίου.

Μεταξύ των μαρτύρων του κατηγορητηρίου που είχαν καταθέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση ήταν κι ένας κάτοικος του Προφήτη Ηλία, ο οποίος αναφέρθηκε στις μπαλοθιές που φέρεται να έριξε ο - τότε - ανήλικος γιος του κρεοπώλη (σ.σ. βασικού κατηγορουμένου) στο γλέντι που γινόταν το μοιραίο εκείνο βράδυ στο χωριό. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο 17χρονος τότε νεαρός πυροβόλησε στον αέρα με πιστόλι.

Εν συνεχεία, είδε τον Πρίαμο Ξυδάκη να πλησιάζει στο σημείο, να παίρνει από τον έφηβο το όπλο, να του βγάζει τις σφαίρες και στη συνέχεια να του το επιστρέφει. Άλλος μάρτυρας του κατηγορητηρίου κατέθεσε ότι είδε το δεύτερο κατηγορούμενο (σ.σ. τον αδερφό του κρεοπώλη) να πυροβολεί με μακρύκαννο όπλο προς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πατέρας τού Πρίαμου Ξυδάκη, Γιάννης. Ενώπιον των δικαστών κατέθεσε, πάντως, και ο αγροτοσυνδικαλιστής και συγγενής του Πρίαμου Ξυδάκη, Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

 Ο εν λόγω μάρτυρας ανέφερε ότι ήταν αυτός ο οποίος παρέλαβε το αυτοκίνητο του θείου του, Γιάννη Ξυδάκη, το οποίο ήταν παρατημένο μετά τη δολοφονική επίθεση που φέρεται να δέχτηκε ο τελευταίος. Όπως κατέθεσε ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, παρέλαβε το αμάξι, το οποίο άφησε τελικά στο σπίτι τού θείου του.

Σχόλια