default-image

Κρήτη: Πώς σώθηκε γιατρός με ένα δώρο ζωής - video

Κρήτη
Κρήτη: Πώς σώθηκε γιατρός με ένα δώρο ζωής - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μιχάλης Σοφουλάκης έσωσε τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσε αίμα από το αίμα του. Ο Μιχάλης είναι εθελοντής δότης μυελού των οστών. Και δε ρώτησε ποτέ εάν η δωρεά του θα κατέληγε σε γυναίκα ή άντρα, Έλληνα ή ξένο, Χριστιανό ή αλλόθρησκο.

Ο Μιχάλης Σοφουλάκης έχει μεγάλη καρδιά και εξηγεί στην «Ανδριανή» πως πήρε την απόφαση να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών. Ανοίγει την καρδιά του για το έναυσμα και τις εμπειρίες που είχε μετά την τόσο σημαντική απόφαση αγάπης που πήρε ώστε να γίνει εθελοντής.

«Είναι τελείως ακίνδυνο και ανώδυνο, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον δότη», λέει με αυθορμητισμό μπροστά στην κάμερα ο Μιχάλης αναφορικά με την διαδικασία που ακολουθείται στη λήψη μυελού των οστών.

«Νιώθεις υπέροχα μετά από αυτό. Ότι έκανες ένα δώρο ζωής. Σώζεις έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε καμία τύχη», συνεχίζει με συγκίνηση ο Μιχάλης. «Φίλοι και συνάδελφοι έγιναν κι εκείνοι δότες αφότου μοιράστηκα την εμπειρία μου μαζί τους».

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Γερμανάκης, λήπτης ομφαλοπλακουντιακού αίματος, εξομολογείται στην εκπομπή την ευγνωμοσύνη που νιώθει για τους γονείς δωρητές, που στην δική του περίπτωση, του χάρισαν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή!

«Παρουσίασα οξεία λευχαιμία. Ξεκίνησα να κάνω κάποιες θεραπείες, οι οποίες δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Από την ίδια κλινική στην οποία νοσηλεύτηκα είχα περάσει και ως ειδικευόμενος ιατρός και νοσήλευα ασθενείς με παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου. Ξαφνικά βρέθηκα από την άλλη πλευρά», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια και ευθύτητα ο γιατρός κ. Αντώνης Γερμανάκης.

«Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να σωθεί κάποιος εκτός από τον άνθρωπο. Ο ίδιος ο άνθρωπος θα σώσει έναν άλλον άνθρωπο. Αυτή είναι μία πράξη σπάνιας ανθρωπιστικής αξίας», επισημαίνει προκαλώντας ρίγη συγκίνησης ο κ. Θεοφάνης Κανάκης, Αντιπρόεδρος της Ηλιαχτίδας και συντονιστής του προγράμματος «Όραμα Ελπίδα».

Δείτε τους να μιλάνε στην «Ανδριανή» σε μια σπάνια τηλεοπτική στιγμή:

(Στην κεντρική φωτογραφία ο εθελοντής δότης μυελού των οστών Μιχάλης Σοφουλάκης.)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News