default-image

Σχεδιάζουν τα πρώτα... ιπτάμενα ταξί (video)

Επιστήμη
Σχεδιάζουν τα πρώτα... ιπτάμενα ταξί (video)

Τις δυνάμεις τους προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο ένα βήμα πιο κοντά στο... μέλλον, ενώνουν η εταιρεία UBER και η NASA, σχεδιάζοντας τα πρώτα ιπτάμενα ταξί που θα κυκλοφορήσουν... στον εναέριο χώρο της μελλοντικής πόλης.

Η UBER παρουσίασε στα τέλη του 2016 ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τη χρήση ιπτάμενων αυτοκινήτων. Το σχέδιο ενέπνευσε την ηγεσία της NASA, η οποία δημιούργησε μία ομάδα με αποκλειστικό αντικείμενο ενασχόλησης την προώθηση του φουτουριστικού μοντέλου μετακίνησης.

Ο επικεφαλής του project, Τζεφ Χόλντεν, ανέφερε σε ομιλία του στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, ότι θα ενταχθεί και το Λος Άντζελες στις πόλεις που προορίζονται για την υλοποίηση του σχεδίου, το 2020. Στην ίδια λίστα βρίσκονται το Φορτ Γουόρθ στο Ντάλας των ΗΠΑ και το Ντουμπάι.

Ο Τζεφ Χόλντεν αποκάλυψε ότι ξεκίνησε συνεργασία με ειδικό κλιμάκιο μηχανικών της NASA, προκειμένου με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, να καλυφθούν οι όποιες αδυναμίες και να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Στη συμφωνία που υπέγραψε η UBER με τη NASA, περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός εναέριου συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας, προκειμένου να αποφεύγονται ατυχήματα.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News