Ειδήσεις

Μοναδικές ανθρώπινες ιστορίες στη Διοργάνωση TEDxChania

Ο τρίτος χρόνος του TEDxChania ξετύλιξε τον μίτο που δείχνει στον κάθε άνθρωπο πως μπορεί να χαράξει τη δική του πορεία.

Καθημερινές ιστορίες ξεχωριστές με βασικό συμβολισμό το μίτο ως το εργαλείο που βοηθάει τον κάθε άνθρωπο να βγει έξω από το λαβύρινθο και να τον δει από ψηλά, παρουσιάστηκαν στην 3η διοργάνωση του TEDxCHANIA που φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο.

Μεταξύ των ομιλητών, ο Γιάννης Οικονόμου, γλωσσολόγος, μεταφραστής της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με καταγωγή από το Ηράκλειο, που θεωρείται σήμερα ο πιο πολύγλωσσος άνθρωπος της Ευρώπης αφού μιλά 33 γλώσσες.

Ο Γιάννης Οικονόμου με σπουδές στις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, έχει μελετήσει τα σανσκριτικά, αρχαία γερμανικά όπως τα γοτθικά, τα λατινικά, τα αρχαία αιγυπτικά, ακόμη και τα αρχαία κινεζικά.

Στο 3ο TEDxCHANIA τη δική του οπτική για το κουβάρι αξιών και ικανοτήτων που κουβαλά ο καθένας μέσα του, ανέπτυξε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου στην ομιλία του με θέμα «ο Δαίδαλος εαυτός μου».

Ο Αναστάσιος Σπανίδης εξήγησε πως η εταιρία που διευθύνει μπορεί να παράγει πλούτο για τρίτες εταιρίες μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο τρίτος χρόνος του TEDxChania ξετύλιξε τον μίτο που δείχνει στον κάθε άνθρωπο πως μπορεί να χαράξει τη δική του πορεία.

Χορηγός επικοινωνίας στο 3ο TEDXchania ήταν και φέτος η WIND.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια