default-image

Στο Δικταίον Άντρον ο Ν. Κοτζιάς με τον Αλβανό ομόλογό του

Κρήτη
Στο Δικταίον Άντρον ο Ν. Κοτζιάς με τον Αλβανό ομόλογό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Δικταίον Άντρον έφτασε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς με τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτι, με την υποδοχή να γίνεται υπό τους ήχους της κρητικής λύρας. Ο Αλβανός υπουργός εξωτερικών ξεναγήθηκε στο Σπήλαιο του Δία.

Μετά τις πολύωρες συζητήσεις τους, οι οποίες καθυστέρησαν κατά 2 ώρες την άφιξή τους στο Οροπέδιο Λασιθίου, οι δύο υπουργοί δέχτηκαν την κρητική φιλοξενία από το Δήμο, με δώρα, αναμνηστικά και παραδοσιακά κρητικά προϊόντα.

Μάλιστα και οι δύο υπουργοί χόρεψαν στους ρυθμούς της κρητικής λύρας μαζί με το δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Στεφανάκη και το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρη Πλευράκη, με καταγωγή από το Οροπέδιο.

Η παρουσία της αστυνομικής δύναμης ήταν έντονη στην περιοχή

Σε δηλώσεις του, ο ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς αρκέστηκε να αναφερθεί μόνο στις συζητήσεις που πραγματοποιούνται και οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο, οπότε και οι δύο υπουργοί θα αναχωρήσουν για τις Βρυξέλες.

Απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το κλίμα κάτω από το οποίο συζητούν οι δύο υπουργοί, αλλά και για το αν έχει βρεθεί η λύση - πακέτο, που σύμφωνα με τις πληροφορίες αναζητάται. Ανέφερε ότι πραγματοποιούνται  συζητήσεις για θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες εδώ και πολλά χρόνια.

Μετά την ξενάγηση στο Δικταίον Άντρον, ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς παρέθεσε επίσημο δείπνο σε ταβέρνα στο Οροπέδιο, στο συνάδελφό του από την Αλβανία.

Αύριο, Κυριακή, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις , ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News