default-image

Λ. Αυγενάκης: Σήμερα τιμούμε τον Πολιούχο μας, τον Άγιο Μηνά

Κρήτη
Λ. Αυγενάκης: Σήμερα τιμούμε τον Πολιούχο μας, τον Άγιο Μηνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σήμερα τιμούμε τον Πολιούχο μας, τον Άγιο Μηνά. Οι εορτασμοί προς τιμήν του αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ιδιαίτερης παράδοσης των Ηρακλειωτών αναδεικνύοντας τη βαθιά μας πίστη», δήλωσε ο γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης με αφορμή την εορτή του Πολιούχου του Ηρακλείου Αγίου Μηνά.

«Η αγάπη και ο σεβασμός για τον Πολιούχο μας υπήρξε ανέκαθεν τόσο ισχυρή που ενέπνευσε ακόμη και τον σπουδαίο Νίκο Καζαντζάκη να γράψει: "… Ολάκερη η πολιτεία ήταν ένα φρούριο,… κι είχε καπετάνιο έναν Άγιο, τον Άγιο Μηνά, τον προστάτη του Μεγάλου Κάστρου. Ένας Άγιος που δεν έμενε μόνο στο εικόνισμά του, κατέβαινε κάθε νύχτα, έβγαινε περιπολία.... Κι όταν οι Τούρκοι ακόνιζαν τα μαχαίρια τους κι ετοιμάζουνταν να ριχτούν στους Χριστιανούς, πετιόταν ο Αϊ-Μηνάς πάλι από το κόνισμά του να διαφεντέψει τους Καστρινούς…".

Η σημερινή ημέρα, ημέρα χαράς και γιορτής αποτελεί ευκαιρία, ώστε όλοι μας σε πνεύμα ομόνοιας και ομοψυχίας να συνεργαστούμε με όραμα και ρεαλισμό προς όφελος του τόπου μας και της Πατρίδας μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News