default-image

Καρατόμησαν Σπανάκη - Σαλούστρο στη Δύναμη Πολιτών

Κρήτη
Καρατόμησαν Σπανάκη - Σαλούστρο στη Δύναμη Πολιτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μία έκτακτη συνεδρίαση που κράτησε 2,5 ώρες και που τα είχε όλα από αρνητικές ψήφους μέχρι απουσίες με νόημα, η Δημοτική Ομάδα της Δύναμης Πολιτών με εισήγηση του δημάρχου, κάτω από ένα πρωτοφανές παρασκήνιο πιέσεων, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να θέσει εκτός Δημοτικής Ομάδας και Δύναμης Πολιτών την άλλοτε αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και δημοτική σύμβουλο Αθηνά Σπανάκη - Κοχιαδάκη και τον επίσης δημοτικό σύμβουλο, Μανόλη Σαλούστρο.

Σύμφωνα με τις παρούσες πληροφορίες σε ένα σύνολο 29 συμβούλων μαζί με το δήμαρχο, κατά της πρότασης ψήφισαν ο Αντώνης Κουμπενάκης, εκφράζοντας και την ανησυχία του ότι θα χαθεί η πλειοψηφία της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και ο Γιάννης Τσαπάκης, που εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι προχωρούσαν σε διαγραφές χωρίς να ακούγεται η θέση των υπό διαγραφή συμβούλων.

Απουσίες με νόημα

Από τη συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας, εκτός από τους δύο διαγραφέντες Αθηνά Σπανάκη και Μανόλη Σαλούστρο απουσίαζαν οι κύριοι Βουρεξάκης και Ανδρεαδάκης, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν δικαιολογημένα απόντες για υπηρεσιακούς λόγους στην Αθήνα. Απών ήταν ο Μανόλης Χαιρέτης, ο οποίος με τη στάση του φαίνεται να στέλνει μήνυμα στο δήμαρχο, ενώ αίσθηση προκαλεί και η απουσία του αντιδημάρχου Χάρη Μαμουλάκη.

Συμπερασματικά η Δημοτική Ομάδα πραγματοποιήθηκε απόντων έξι συμβούλων, ενώ δύο καταψήφισαν. Το αποτέλεσμα αναδεικνύει την πλήρη διάσταση συμβούλων της πλειοψηφίας που είναι και μέλη της Ν.Δ., οι οποίοι προχώρησαν στη διαγραφή δύο επίσης στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θεωρούνταν ότι εντάσσονται στο κλίμα του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη.

Ειδικότερα, πρωταγωνιστές στο παρασκήνιο αυτό που οδήγησε στη διαγραφή φαίρονται να είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιο Γρηγόρης Πασπάτης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καραντινός, ο επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Βαρδαβάς και Μαρία Καναβάκη.

Επισήμως ο δήμαρχος για την εισήγηση διαγραφής επικαλέστηκε τη συμφωνία όλων των μελών της παράταξης να αποφεύγουν της μεταξύ τους αντιπαραθέσεις με τη χρήση αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ουσία πρόκειται για ευθείες βολές των δημοτικών συμβούλων της Ν.Δ. προς το ίδιο τους του κόμμα και προς όσους συμβούλους συντάσσονται αυτοδιοικητικά με την πολιτική του κόμματος.

Αφορμή η ανάρτηση της Αθηνάς Σπανάκη - Κοχιαδάκη, αλλά και του Μανόλη Σαλούστρου με την οποία άφηναν αιχμές για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Πασπάτη, ότι επιλέγει να εξωθήσει σε έκπτωση από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου τον Μανόλη Σαλούστρο προσμετρώντας απουσίες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, παρότι αυτός έλειπε για εργασιακούς λόγους στο εξωτερικό.

Τον εγκαλούσαν ότι επί τρία χρόνια στο θέμα των παρουσιών του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έθετε κανένα τέτοιο θέμα και ότι αντίθετα όταν επέλεξε να απομονώσει τον Μανόλη Σαλούστρο, έφτασε στο σημείο να ειδοποιεί τους συμβούλους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να δηλώνουν παρουσίες.

Η απόφαση διαγραφής της Αθηνάς Σπανάκη και του Μανόλη Σαλούστρου δημιουργεί πλέον θέμα με απρόβλεπτες εξελίξεις στη συνοχή της δημοτικής πλειοψηφίας, αλλά και επισημοποιεί το σχίσμα στην τοπική Ν.Δ. μεταξύ των τοπικών στελεχών του κόμματος και εκείνων των στελεχών που επέλεξαν να διαγράψουν συνοδοιπόρους τους στο κόμμα και στο δήμο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News