default-image

Με το ποτό στο χέρι οι Κρητικοί - Θλιβερή πρωτιά για το νησί

Κρήτη
Με το ποτό στο χέρι οι Κρητικοί - Θλιβερή πρωτιά για το νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη στην κατανάλωση αλκοόλ συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα έρχεται η Κρήτη, έχοντας κατοχυρώσει τα τελευταία πολλά χρόνια μια ακόμη θλιβερή πρωτιά.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ - Ψυχίατρος, Δήμος Φωτόπουλος, στο περιθώριο ημερίδας του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη για την πρόληψη και θεραπεία από το αλκοόλ, έκανε λόγο για κοινωνικούς παράγοντες που διατηρούνται αμετάβλητοι.

Εκτός από τις συνέπειες της προβληματικής σχέσης ενός ανθρώπου με το αλκοόλ στην ίδια την προσωπικότητα του ατόμου, οι επιπτώσεις στον οικογενειακό του περίγυρο είναι συχνά δραματικές. Ενδεικτικό είναι ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας, ο θύτης είναι εξαρτημένος.

Η οικογένεια όμως είναι εκείνη που καλείται παράλληλα να παρέμβει για να ζητήσει το εξαρτημένο, από το αλκοόλ, μέλος της εξειδικευμένη βοήθεια.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των νέων και κυρίως των εφήβων, ο Δήμος Χανίων ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης με αποδέκτες τους μαθητές λυκείων.

Ψυχίατροι και εκπρόσωποι Οργανισμών και Κέντρων Απεξάρτησης από τις ουσίες, επανέλαβαν ότι η επικινδυνότητα της εξάρτησης από το αλκοόλ στην Ελλάδα σχετίζεται πρωτίστως με το γεγονός ότι διακινείται και καταναλώνεται νόμιμα.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News