default-image

Το καλάθι που...σκέπασε τον Νικ Καλάθη

Μπάσκετ
Το καλάθι που...σκέπασε τον Νικ Καλάθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καλάθι που έβαλε ο Ροντρίγκ Μπομπουά λίγο πριν από το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού Superfoods με την Μπασκόνια αρκούσε για να δώσει στην ισπανική ομάδα τη νίκη, αλλά -ταυτόχρονα- να επισκιάσει την Η εντυπωσιακή επίδοση του Νικ Καλάθη στο κομμάτι της δημιουργίας. Ο 28χρονος πλεϊμέικερ έκανε ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague με τις δεκατέσσερις (14) ασίστ που μοίρασε στη Fernando Buesa Arena, ένας αριθμός που τον έφερε με συνοπτικές διαδικασίες στην κορυφή της λίστας με τους κορυφαίους πασέρ της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που αλλάζει εύκολα, από εβδομάδα σε εβδομάδα, που μεταβάλλεται και εξαρτάται σημαντικά από το τι κάνουν κι οι άλλοι "άσοι" της διοργάνωσης. Το μείζον είναι πως μετά από αυτό το "14άρι" που "έγραψε" ο Νικ Καλάθης μεγάλωσε ποσοστιαία την εξάρτηση του Παναθηναϊκού Superfoods από τη δική του δημιουργία. Στον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας, είχε 14/20 ασίστ της ομάδας του, ήτοι το 70% των τελικών πασών που δόθηκαν από "πράσινα" χέρια. Μοναδικό φαινόμενο κι ίσως πρωτοφανές.

Αυτό το γεγονός αρκούσε προκειμένου να επισημανθεί η ανάγκη (σε υπερβολικό βαθμό) που έχει η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ από τις δικές του ασίστ, σε σημείο που καθίσταται σαφές πως χωρίς αυτόν στο γήπεδο (ή σε καλή κατάσταση), το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού του "τριφυλλιού" βραχυκυκλώνει. Βλέπετε, μετά από πέντε αγωνιστικές στην EuroLeague, είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο ποσοστό επί των συνολικών ασίστ που δίνει η ομάδα του. Το 51.4% που καταγράφεται μέχρι στιγμής δεν είναι απλά εντυπωσιακό, αλλά και... ανησυχητικό για τη γενικότερη λειτουργία του Παναθηναϊκού Superfoods, ο οποίος δεν μπορεί να αντλήσει από αλλού δημιουργία σε υψηλό επίπεδο και συχνότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News