default-image

«Πάτησε» Ηράκλειο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς

Κρήτη
«Πάτησε» Ηράκλειο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση ανώτερου πολιτικού επιπέδου με τον Αλβανό ομόλογό του για θέματα που χαρακτηρίζονται ως «δύσκολα» την Πέμπτη στη Χερσόνησο για τον Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ δεν έχει αποκλειστεί και επίσκεψη στο Δικταίον Άντρον.

Ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Δημήτρης Πλευράκης μίλησε στην εφημερίδα  "Νέα Κρήτη", ξεκαθάρισε πως πρόκειται για συζητήσεις αρκετών ημερών, σε μια ατζέντα θεμάτων που φιλοδοξεί να διασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, όχι μόνο στο άμεσο, αλλά και στο απώτερο μέλλον.

Μάλιστα, μόνο τυχαία που δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται η επιλογή από ελληνικής πλευράς της Κρήτης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση.

«Εμείς την Κρήτη θέλουμε να την αναδείξουμε όπως και παλαιότερα, λόγω της στρατηγικής της θέσης, σε σημείο σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Σε αυτά τα πλαίσια, σαν υπουργείο Εξωτερικών κάθε χρόνο προγραμματίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις», είπε και υπενθύμισε στο σημείο αυτό τη συνάντηση που έγινε στην Ελούντα μεταξύ του κ. Κοτζιά και του κ. Τσαβούσογλου.

«Σε αυτά τα πλαίσια, σε ένα δύσκολο θέμα θα υπάρξει μια διμερής συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών κάπου στην περιοχή Χερσονήσου, γιατί δυστυχώς τα ξενοδοχεία μας στην Ελούντα είναι κλειστά αυτή την εποχή»...

Ως προς το περιεχόμενο των συζητήσεων, ο κ. Πλευράκης προς το παρόν κάνει αναφορά σε μια προσπάθεια, από πλευράς Κοτζιά και ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, επίτευξης καλής γειτονίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News